Vergelijk 3.033.548 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S8 spraakassistent Bixby actief in alle apps van Samsung'

Nieuws 'Galaxy S8 spraakassistent Bixby actief in alle apps van Samsung'
Door ,

Samsung zal volgend jaar zijn nieuwe vlaggenschip presenteren. Met de komst van de Galaxy S8 zal de Zuid-Koreaanse fabrikant ook een slimme spraakassistent met de naam Bixby uitbrengen. Het lijkt er op dat Samsung de nieuwe assistent gaat integreren in al zijn standaard-apps.

Samsung zal na het fiasco omtrend de Note 7 indruk willen maken met zijn nieuwe vlaggenschip. Behalve revolutionaire hardware, lijkt de slimme spraakassistent Bixby daar een grote in rol te gaan spelen. Volgens informatie van de website SamMobile zal de AI-assistent Bixby gebruikt kunnen worden in alle apps die Samsung standaard op de Galaxy S8 installeert. Op deze manier kun je straks stemcommando's uitspreken om Samsung's foto-app, notitie-app of fitness-app een opdracht te geven.

Het afgelopen jaar zagen we verschillende fabrikanten aan de slag gaan met een slimme spraakassistent. Zo presenteerde Google samen met zijn nieuwe Pixel en Pixel XL ook zijn nieuwe AI-spraakbesturing met de naam Google Assistant. We hebben ook geruchten over een spraakassistent van Samsung voorbij zien komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de komst van een slimme spraakassistent met de naam Bixby inmiddels bevestigd voor de Galaxy S8.

Samsung zet zich in om de gebruikerservaring van de standaard geïnstalleerde apps op zijn vlaggenschepen te verbeteren. De Samsung-apps worden daarom naast Bixby-integratie ook voorzien van een nieuwe interface, welke overeenkomt met de interface van andere Samsung-apps. Samsung zal verder de statusbalk altijd zichtbaar willen houden. Op deze manier hoef je niet meer twee keer te vegen om bij je instellingen te komen. Bixby's spraakassistent lijkt indruk te gaan maken. Net als Google Assistant moet Bixby ook de context van de vraag goed kunnen begrijpen. Of dit in realiteit ook zo goed werkt, zal volgend jaar duidelijk worden.

Galaxy S8

De Galaxy S8 komt vaak voorbij in nieuwsberichten. Als we alle geruchten kunnen geloven gaat het de Galaxy S8 in ieder geval lukken om indruk te maken. Volgens de laatste geruchten krijgt het nieuwe vlaggenschip een vingerafdrukscanner op achterkant en een ingebouwde irisscanner. Ook zou het nieuwe toestel uit Zuid-Koreaanse stal de eerste smartphone zijn met de nieuwe Bluetooth 5.0-technologie aan boord. Mogelijk wordt de nieuwe S8 dit jaar flink duurder dan de Galaxy S7 van afgelopen jaar jaar. De materiaalkosten van de S8 zouden namelijk 15 tot 20 procent duurder uitvallen. Wanneer de Galaxy S8 zal worden gepresenteerd, is nog niet helemaal duidelijk. Dit kan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn, maar ook pas later tijdens een evenement in New York.

(via)

Samsung Galaxy S8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 24,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 26,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 32,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 34,00 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden