Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Verkoopcijfers zakelijke smartphones stijgen, tablets dalen

Nieuws Verkoopcijfers zakelijke smartphones stijgen, tablets dalen
Door ,

De verkoopcijfers van de zakelijke smartphones zitten in de lift, terwijl die van de zakelijke tabletmarkt tegenovergestelde resultaten laten zien. Deze resultaten zijn af te leiden uit een aantal oorzaken.

Het derde kwartaal van 2016 laat op de wereldwijde markt voor zakelijke smartphones een stijging van 19,4 procent zien in vergelijking met het voorgaande jaar. Het totale aantal verscheepte zakelijke smartphones komt hiermee op 112,4 miljoen stuks. Het aantal verscheepte zakelijke tablets zag een daling van 12,9 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De totale hoeveelheid verscheepte tablets bedraagt 16,8 miljoen stuks. Een hoop cijfers, maar duidelijke resultaten. De zakelijke tablets hebben veel last van marktverzadiging en groeiende productlevenscycli. De resultaten zijn afkomstig van Strategy Analytics.

Android en iOS zijn goed voor 99,5 procent van de gebruikte besturingssystemen op verscheepte zakelijke smartphones. Daarnaast pakt Windows 10 nog een klein aandeel en is het BlackBerry OS zo goed als verdwenen op de zakelijke smartphonemarkt. Tablets blijven slecht presteren op de zakelijke markt, opvallend is wel dat Windows 10 als enige besturingssysteem een groei wist te realiseren op de zakelijke tabletmarkt. 

Zakelijke smartphones

Zoals eerder genoemd zijn oorzaken zoals marktverzadiging en productlevenscycli verantwoordelijk voor de verminderde tabletverkopen. Hoewel hybride modellen, een soort combinatie van tablet en desktop, het wel goed doen, lijkt er sprake te zijn van een verminderde behoefte aan tablets op de zakelijke markt. We hebben de afgelopen jaren gezien dat smartphones steeds grotere schermen krijgen. Zo werd de Huawei Mate 9 afgelopen november gepresenteerd met een 5,9-inch scherm.

Ook de HP Elite X3, Xiaomi Mi Max en Sony Xperia XA Ultra zijn voorzien van uitzonderlijke grote schermen. Mogelijk dragen deze smartphones met grote schermen ook bij aan de verminderde vraag naar zakelijke tablets. Een groot scherm op broekzakformaat leent zich namelijk makkelijker aan zowel zakelijk gebruik als het dagelijkse vervoer van het toestel. HP zet actief in op de zakelijke smartphonemarkt. Het Amerikaanse bedrijf komt naar verwachting binnenkort met nieuwe zakelijke toestellen die de gebruiker naast smartphone- ook desktopfuncties biedt.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden