Vergelijk 2.581.000 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wileyfox geeft alle toestellen update naar Android 7.0 Nougat

Nieuws Wileyfox geeft alle toestellen update naar Android 7.0 Nougat
Door ,

De stekker gaat uit Cyanogen OS en daarmee verdwijnt ook de ondersteuning voor de gemodificeerde versie van Android. Gebruikers van Wileyfox-toestellen kunnen in ieder geval Android 7.0 tegemoet zien. Of er ook een vervangende schil komt is nog maar de vraag.

Smartphones van het Britse bedrijf Wileyfox maken gebruik van het Cyanogen OS. Deze gemodificeerde Android-versie geeft de gebruiker onder andere meer controle over zijn telefoonfuncties. Het bedrijf achter deze schil ondervindt al geruime tijd interne problemen met bestuursleden. Afgelopen weekeinde maakte Cyanogen Inc. bekend dat het bedrijf gaat stoppen met de ontwikkeling van Cyanogen OS. Het besturingssysteem zou verder gaan als LineageOS.

Het nieuws dat de stekker uit Cyanogen OS gaat, baart veel Wileyfox-gebruikers zorgen. De software op de toestellen van deze gebruikers wordt binnenkort namelijk niet meer ondersteund. Een Wileyfox-gebruiker heeft daarom om opheldering gevraagd bij het Britse bedrijf. Volgens zijn bericht op Reddit heeft Wileyfox heeft hem laten weten dat alle toestellen van Wileyfox een update gaan zien naar de nieuwste versie van Android 7.0 Nougat. Wileyfox zou de toestellen in de toekomst ook van alle gebruikelijk software- en beveiligingsupdates willen voorzien. 

Nederland

Guido Hoogvorst, de technisch manager van Wileyfox Benelux & Nordics, gaf ook al aan dat gebruikers van Wileyfox-toestellen zich geen zorgen hoeven te maken. Androidworld heeft vandaag na de berichten op Reddit contact met de technisch manager gezocht. Hoogvorst bevestigde dat Wileyfox-toestellen van Android 7.0 Nougat worden voorzien. Over een alternatief voor Wileyfox-gebruikers met het Cyanogen OS kon hij niets zeggen. Ook wanneer gebruikers van Wileyfox-toestellen de update naar de nieuwste Android-versie kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Wileyfox Nederland zal hier binnenkort meer details over vrijgeven.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden