Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia X en X Compact krijgen vanaf vandaag Android 7.0 Nougat

Nieuws Sony Xperia X en X Compact krijgen vanaf vandaag Android 7.0 Nougat
Door ,

'Gas erop!' zal Sony hebben gedacht. Kort nadat de Xperia X Performance en de Xperia XZ de update hebben gekregen naar Android 7.0 Nougat zijn alweer de volgende twee toestellen aan de beurt voor een vernieuwde versie van het besturingssysteem.

Dat Sony druk bezig is met het distribueren van updates naar haar toestellen wisten we al. Eerder deze maand kregen zowel de Xperia X Performance als de Xperia XZ al de update naar Android 7.0 Nougat. Met nog genoeg te leveren werk in het verschiet voegt Sony nu twee toestellen toe aan het lijstje met toestellen die de update al hebben. De Xperia X en de Xperia X Compact krijgen vanaf vandaag de update naar Android 7.0.

Nu deze toestellen ook op Android 7.0 gaan draaien is het de beurt aan de volgende toestellen. De eerstvolgende toestellen op deze lijst zijn de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z3 Plus. Deze toestellen zouden de update nog in december moeten krijgen als Sony de planning op orde heeft. Daarna volgen alleen nog de Xperia XA en Xperia XA Ultra. Dit laatste paar krijgt de update waarschijnlijk pas in het nieuwe kalenderjaar.

Geüpdatet updateprogramma

Sony had al een redelijke reputatie met betrekking tot het up to date houden van haar smartphones. Toch wil de Japanse monoliet hier nog harder aan gaan trekken. Na Google wil het bedrijf de eerste zijn die de nieuwste versie van het besturingssysteem naar haar telefoons brengt; Android 7.1.1. Daarmee zouden de nieuwste functies, zoals app-snelkoppelingen, en ook de nieuwste beveiliginsupdates naar de Sony-toestellen worden gebracht.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden