Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy Note 7 problemen; een te grote accu in te kleine behuizing'

Nieuws 'Samsung Galaxy Note 7 problemen; een te grote accu in te kleine behuizing'
Door ,

De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant beloofde eerder de oorzaak van het Note 7 fiasco te onderzoeken en de uitkomsten nog voor het einde van deze maand bekend te maken. Een Amerikaans bedrijf lijkt de oorzaak van het ontvlammen al te hebben gevonden.

Samsung beloofde eerder op zoek te gaan naar de oorzaak van het Note 7 fiasco en de uitkomsten van het onderzoek nog voor het einde van deze maand met de wereld te delen. Het Amerikaanse ingenieursbedrijf Instrumental lijkt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant echter voor te zijn. Het ontvlammen van de Note 7 zou te verwijten zijn aan de combinatie van een te kleine behuizing met een grote batterij. Hoewel de Note 7 inmiddels al 2 maanden uit het wereldbeeld is verdwenen, vragen consumenten en critici zich nog steeds af wat de oorzaak was achter het spontane ontvlammen en zelfs ontploffen van de Galaxy Note 7.

Volgens Instrumental heeft Samsung de Galaxy Note 7-batterij te dun proberen te maken. De batterij bestaat uit verschillende bestanddelen die vlam kunnen vatten of zelfs kunnen exploderen wanneer deze met elkaar in contact komen. Hoewel er tussen de bestanddelen een scheiding zit die ervoor zorgt dat deze gescheiden blijven, was de beschermlaag in de Note 7 batterij erg dun. Volgens Instrumental werd de kans op het ontvlammen hierdoor groter. Ook de ruimte rond de accu in het toestel zou minimaal zijn. Onderzoekers ontdekten dat de accu minder dan een millimeter is verwijderd van verschillende andere metalen onderdelen in de smartphone. Aangezien accu's de eigenschap bezitten dat ze kunnen uitzetten of krimpen bij temperatuursverschillen, zou er te weinig rekening zijn gehouden met de beschikbare ruimte. Zelfs bij een klein verschil in temperatuur zou de accu al klem komen te zitten.

Samsung

De Zuid-Koreaanse techfabrikant heeft steken laten vallen bij het uitbrengen van de Galaxy Note 7. Samsung zag het succes van de Note 7 letterlijk en figuurlijk in vlammen opgaan. Ook de winstverwachting van de fabrikant moest flink worden bijgesteld. Nadat Samsung een mislukte poging deed om het probleem op te lossen, werd besloten de Note 7 compleet stop te zetten. Volgens Samsung is de succesvolle Galaxy S7 volledig vrij van batterijproblemen. Samsung zal komend jaar vol inzetten op de verwachte Galaxy S8. Consumenten hebben nog steeds vertrouwen in Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf overweegt vanwege de nasleep van het fiasco echter stappen om het bedrijf op te splitsen. De Note 7 heeft nooit zijn officiële weg naar de Nederlandse consument gevonden. Naar verwachting kondigt Samsung zijn nieuwe Galaxy S8 aan tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. 

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden