Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia is terug en komt volgend jaar weer met smartphones

Nieuws Nokia is terug en komt volgend jaar weer met smartphones
Door ,

Nokia hoopt in het nieuwe jaar weer een aantal smartphones te presenteren. De nieuwe toestellen van de Finse fabrikant zullen zijn voorzien van het Android besturingssysteem.

Nokia was jaren geleden heer en meester op het gebied van mobiele toestellen. Veel mensen zullen de merknaam dan ook kennen. Nokia, van oorsprong een Fins bedrijf, belooft in 2017 weer nieuwe smartphones uit te brengen. De nieuwe toestellen zullen zijn voorzien van het Android besturingssysteem. De verwachting is dat Nokia gaat inzetten op mid-range toestellen. Ook gaat het bedrijf inzetten op de zogenaamde dumbphones, dit zijn eenvoudige toestellen die hoofdzakelijk geschikt zijn om mee te bellen. Deze toestelllen kunnen voor opkomende markten en mensen met een laag budget of eenvoudige gebruikersdoeleinden interessant zijn. 

Het gaat voornamelijk om de merknaam van Nokia. In 2013 verkocht de Finse fabrikant achter de ooit zo succesvolle Nokia-toestellen zijn mobiele divisie aan Microsoft. Hierna werden veel Nokia toestellen voorzien van het mobiele Windows besturingssysteem. Dit platform wordt nog steeds gebruikt maar bleek voor Nokia toestellen geen succes te zijn. HMD Global gaat nu met de merknaam van Nokia verder en zal daarbij het Android besturingssysteem in gaan zetten. Het bedrijf, dat ook Finse wortels heeft, mag tien jaar de merknaam Nokia gaan gebruiken om smartphones en tablets uit te brengen. Omdat Nokia ooit zo succesvol was heeft deze merknaam nog steeds een goede reputatie. Hoewel HMD Global net als Nokia een Fins bedrijf is, is het niet duidelijk hoeveel oud-Nokia medewerkers er bij de ontwikkeling van de nieuwe toestellen zijn betrokken. 

Nokia D1C

Er lekten afbeeldingen van twee varianten smartphones die naar verwachting door Nokia zullen worden gepresenteerd. Nokiapoweruser meldt ook specificaties van de nieuw te verschijnen Nokia D1C. Het verwachte toestel zou in twee varianten beschikbaar komen en één daarvan zou zijn voorzien van een Snapdragon 430 processor, 2 of 3 GB werkgeheugen, een 5,5-inch Full- HD scherm en 16 GB opslaggeheugen. Het toestel zou draaien op Android 7.0 Nougat en zijn uitgerust met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde plus een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. 

Nokia D1CNokia D1C

Naar verwachting kondigt Nokia zijn nieuwe toestellen officieel aan tijdens het Mobile World Congress evenement dat jaarlijks plaatsvind in Barcelona. HMD Global heeft namelijk een standplaats gekregen op dit evenement. Tijdens dit evenement worden door veel fabrikanten en ontwikkelaars de nieuwste toestellen en ontwikkelingen gedeeld met de wereld. Ook nieuwe vlaggenschepen zoals de Galaxy S8 zullen naar verwachting tijdens dit evenement worden aangekondigd. De volgende editie is op 27 februari 2017.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden