Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung maakt oorzaak ontvlammende Note 7 voor einde 2016 bekend'

Nieuws 'Samsung maakt oorzaak ontvlammende Note 7 voor einde 2016 bekend'
Door ,

De Samsung Galaxy Note 7 ging letterlijk en figuurlijk in vlammen op. Nadat het Zuid-Koreaanse bedrijf de toestellen eerder terugriep voor een poging tot reparatie besloot Samsung een definitieve punt achter de Note 7 te zetten. De ontwikkelaar van de Note 7 lijkt nu eindelijk de oorzaak van de baterijproblemen op het spoor te zijn.

De Samsung Galaxy Note 7 kende een korte periode van succes. Toen het toestel een paar maanden geleden zijn weg naar de consumentenmarkt vond werd het toestel met veel enthousiasme ontvangen. Samsung verkocht wereldwijd ruim 4,3 miljoen Note 7 toestellen. Niet lang na het uitbrengen van het nieuwe vlaggenschip kwamen de eerste verhalen van ontvlammende en zelfs ontploffende Note 7 toestellen naar buiten. Toestellen werden massaal terug geroepen en Samsung deed een poging om deze problemen alsnog op te lossen. Deze poging mocht niet baten en resulteerde in het compleet stopzetten van de Note 7.

Samsung verdacht in eerste instatie de batterij in de Note 7 van deze problemen. Met een tweede poging om de Note 7 alsnog te lanceren kwamen er andere batterijen onder de motorkap van het geflopte vlaggenschip te liggen. Ook deze combinatie van Note 7 toestellen en nieuwe batterijen bleek geen goede combinatie te zijn. Er kwamen nieuwe verhalen naar buiten over ontvlammende Samsung Note 7 toestellen. Deze incidenten dwongen Samsung ertoe om de Note 7 compleet stop te zetten. Samsung verloor dit jaar veel omzet door zijn geflopte vlaggenschip maar het imago van de Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt intact te zijn gebleven.

De oorzaak

Samsung heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over de oorzaak van het probleem. Het bedrijf is echter al een tijdje bezig met het onderzoeken naar de daadwerkelijke oorzaak achter het ontvlammen van de nieuwe vlaggenschepen. Als we een rapport afkomstig uit het thuisland van Samsung mogen geloven, wordt de daadwerkelijke oorzaak nog voor het einde van 2016 met het publiek gedeeld. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het Note 7 verhaal een passend einde krijgt voordat de Samsung Galaxy S8 zijn weg naar de consumentenmarkt vindt. Naar verwachting wordt de nieuwe S8 bekend gemaakt tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Samsung kondigt naar traditie zijn nieuwe S-lijn toestellen aan uit tijdens dit jaarlijkse evenement eind februari.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden