Vergelijk 3.251.603 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Bepaalde iPhone-accu's lopen leeg met iOS 10.1.1

Nieuws Bepaalde iPhone-accu's lopen leeg met iOS 10.1.1
Door ,

Het blijkt dat de nieuwste iOS 10.1.1 update wat accuproblemen met zich mee brengt. Bepaalde gebruikers ervaren een kortere batterijduur en soms valt hun iPhone spontaan uit. De oorzaak hiervan lijkt te herleiden zijn naar de nieuwste iOS 10.1.1 update.

Een aantal gebruikers van de iPhone voorzien van de iOS 10.1.1 update ondervinden wat problemen met hun toestel. Hun toestel zou plotseling uitschakelen als de batterij onder een bepaald percentage valt. Wanneer gebruikers een poging doen om het toestel op te laden toont het toestel afwijkende batterij percentages. Het toestel valt bij bepaalde gebruikers met batterij percentages tussen de 30 procent en 50 procent soms ook spontaan uit. De enige manier om het toestel dan weer op te starten is om de batterij met behulp van een lader weer van een nieuwe lading energie te voorzien, terwijl de batterij nog voor 30 procent vol zou zijn. Op het Apple supportforum wordt gespeculeerd over mogelijke oorzaken. De oorzaak van dit probleem lijkt de nieuwe iOS 10.1.1 update te zijn.

Er zijn een aantal oorzaken die voor een slechtere batterijduur kunnen zorgen. Zo komt het soms voor dat een app die nog niet is bijgewerkt ervoor zorgt dat er meer van de batterij wordt gevraagd. Toch lijkt er bij gebruikers die last hebben van het spontaan uitvallen van hun iPhone meer aan de hand te zijn. Er zijn gevallen bekend waarbij mensen hun iPhone krapweg 20 kunnen minuten gebruiken voordat deze uitvalt en opnieuw opgeladen dient te worden. Genoemde problemen doen zich voor bij gebruikers van een aantal modellen, van de iPhone 5 tot de iPhone 7. Deelnemers van het iOS-bètaprogramma geven aan dat het probleem met de bètaversie van iOS 10.2 nog niet is verholpen. 

De oplossing

Apple heeft momenteel een gratis reparatieprogramma lopen voor bepaalde gebruikers van de iPhone 6s. Wanneer gebruikers in bezit zijn van een toestel dat tussen september en oktober 2015 is geproduceerd, kunnen deze gebruikers in aanmerking komen voor een gratis vervangende batterij. Andere modellen zijn niet in dit programma inbegrepen. Apple heeft nog geen officieel mededeling gedaan over andere toestellen naast de iPhone 6s. Het probleem lijkt met een software update te kunnen worden verholpen. Mogelijk zal iOS 10.2 ervoor zorgen dat de batterijen in de getroffen iPhones weer functioneert als tevoren. 

Ook kun je zelf al een aantal stappen nemen om de batterij van je iPhone een opkikker te geven. Zo kan het kalibreren van de batterij in sommige gevallen uitkomst bieden. Dit bestaat uit een fabrieksreset en het volledig opladen van de iPhone. Het opnieuw installeren van de iPhone of het terugzetten van het toestel naar een eerder gemaakte back-up kan ook uitkomst bieden. Op deze manier raak je onnodige apps en bijbehorende belastingen kwijt, zodat je iPhone minder aanspraak hoeft te doen op de batterij. Als de oorzaak van batterijproblemen echter in de software update zit heeft kalibreren weinig zin en kun je beter wachten op een officiële oplossing van Apple. 

(via)

Apple iPhone 6S beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 19,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 19,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 20,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 22,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 23,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone 6S aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden