Vergelijk 2.244.399 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Wereldwijde uitrol HTC 10 Android 7.0-update van start'

Nieuws 'Wereldwijde uitrol HTC 10 Android 7.0-update van start'
Door ,

HTC begint naar verwachting binnenkort met de wereldwijde uitrol van de Android 7.0 Nougat-update. Gebruikers van HTC 10 toestellen kunnen mogelijk snel aan de slag met de nieuwe software.

Wereldwijde gebruikers van HTC 10 toestellen zien naar verwachting de Android 7.0 Nougat update binnenkort verschijnen. Mo Versi, het hoofd van de productieafdeling van HTC, liet weten op Twittter dat consumenten met een simlockvrij toestel al meteen toegang krijgen tot de update. Versi geeft echter geen details of deze uitrol in een select aantal landen plaatsvindt. Zijn bericht zou suggereren dat de software vanaf vandaag wereldwijd wordt uitgerold voor HTC gebruikers. 

Het is gebruikelijk dat fabrikanten hun updates geleidelijk wereldwijd beschikbaar maken. Op deze manier is er genoeg tijd om eventuele bugs of andere problemen te constateren. Zo kunnen deze problemen binnen één land blijven en krijgen ontwikkelaars genoeg tijd om de problemen op te lossen voordat men doorgaat met de uitrol van de update in andere landen. Providers hebben ook zeggenschap in de uitrol en testen updates vaak grondig voordat ze deze onder hun klanten verspreiden. Op deze manier kan het soms even duren voordat een update daadwerkelijk op een toestel staat. Wanneer de update officieel voor Nederlandse gebruikers beschikbaar komt, is dan ook nog niet te zeggen.

Android 7.0 Nougat

Met de nieuwe versie van Android krijg je toegang tot een aantal vernieuwde en verbeterde functies. Zo zitten er onder andere een splitscreenmodus en vernieuwde notificaties ingebakken in de nieuwe versie van Android. Ook gaat de batterij vaak wat langer mee door een verbeterde Doze-modus en zijn instellingen makkelijker toegankelijk gemaakt. Smartphones die Android 7.0 Nougat draaien zijn momenteel beperkt beschikbaar in Nederland. De HTC 10 is het eerste toestel van de Taiwanese fabrikant dat de nieuwe versie van Android tegemoet ziet. Ook komt binnenkort de HTC 10 Evo, een variant van de HTC 10 zonder 3,5mm-jack naar de Europese markt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden