Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Apple onderzoekt mogelijkheid verplaatsen productie naar VS'

Nieuws 'Apple onderzoekt mogelijkheid verplaatsen productie naar VS'
Door ,

Apple heeft in juni laten onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn van een verplaatsing van de productie van de iPhone naar de VS. Dit onder invloed van uitspraken van Donald Trump, die Amerikaanse bedrijven die hun producten in het buitenland laten maken extra wil belasten.

Designed by Apple in California. Assembled in China. Het zinnetje prijkt in kleine letters op de achterkant van iedere iPhone, maar als we bronnen moeten geloven duurt dat niet lang meer. Apple zou namelijk plannen hebben om de opvolger van de nieuwe iPhone 7 deels in de Verenigde Staten te produceren. Directe aanleiding zou de verkiezing van Donald Trump als president van het land zijn. Trump zou namelijk van plan zijn een importheffing van 35 procent in te voeren op Amerikaanse bedrijven die hun producten in het buitenland laten maken.

Het Amerikaanse bedrijf zou al in juni zijn directe Aziatische partners Foxconn en Pegatron hebben laten weten de mogelijkheid te willen onderzoeken van het verplaatsen van de productie van onder andere de iPhone naar de VS. Foxconn gaf vervolgens aan Apple te ondersteunen in het onderzoek. Volgens Pegatron zouden de productiekosten met een verhuizing te hoog worden: de kosten van het maken van een iPhone zouden meer dan verdubbelen.

Dit is in lijn met uitspraken die Apple CEO Tim Cook eerder heeft gedaan, waarbij hij aangaf dat zelfs met een importheffing van 45 procent het goedkoper zou zijn voor zijn bedrijf om de iPhone in het buitenland te laten maken dan de productie naar eigen land te verhuizen. Als Apple desondanks besluit de productie te verplaatsen zal dit alleen maar de consument raken, want de verhoogde productiekosten zullen naar alle verwachting worden doorberekend aan de klant in de prijs van het toestel.

(via)

 

Apple iPhone 7 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 6500 € 38,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd - 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 38,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 52,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 6000 € 34,00 € 12,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 3000 € 47,00 € 10,00 Bekijken
Alle Apple iPhone 7 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden