Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei zag geen heil in produceren Pixel-telefoons'

Nieuws 'Huawei zag geen heil in produceren Pixel-telefoons'
Door ,

De Google Pixel-toestellen zijn inmiddels op de markt. Waar een paar maanden geleden het gerucht nog ging dat deze door Huawei gemaakt zouden worden, werd in oktober duidelijk dat Google deze zelf ging produceren. Maar waarom eigenlijk?

Waar het er begin juni nog op leek dat Huawei na de Nexus 5X en Nexus 6P ook de volgende Nexus-toestellen zou gaan produceren. Nu weten we dat die Nexus-toestellen er niet meer zullen komen gezien Google is overgestapt op de Pixel-lijn. Deze toestellen zijn door Google zelf voorzien van zowel hardware als software. Een Huawei-topman bevestigt nu dat het er eigenlijk niet in zat dat zij nog toestellen voor Google zouden maken.

Het Chinese bedrijf heeft met veel plezier de 5X en 6P geproduceerd maar zag er geen heil in om dit nogmaals voor Google te doen, of welk merk dan ook. Huawei wil zich voorlopig focussen op het eigen merk en alles wat daarbij komt kijken. Hetzelfde geluid is te horen bij Google. De techgigant wilde niet meer dat er een andere merknaam op haar telefoons zou verschijnen en is het daarom zelf maar gaan doen.

Liefdesverdriet?

De keuzes van de twee bedrijven hebben er niet voor gezorgd dat de band nu verbroken is. Sterker nog, Huawei vertelt dat er een goede band tussen de twee blijft bestaan. Er doen geruchten de ronde dat Huawei bezig is met een 7 inch tablet voor Google. Als dit waar blijkt te zijn dan wordt de goede relatie bevestigd.

(via)

Google Pixel beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 22,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 1500 1500 € 25,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 25,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd 150 1000 € 28,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden