Vergelijk 4.221.858 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Motorola wordt Moto na slechte cijfers'

Nieuws 'Motorola wordt Moto na slechte cijfers'
Door ,

Het afscheid nemen is begonnen. Motorola heeft haar laatste toestel geproduceerd. Het bedrijf zal verder gaan onder een nieuwe naam: Moto.

De Chinese fabrikant Lenovo had eerder deze week een klein feestje te vieren, het dochterbedrijf Motorola verkocht namelijk hun miljoenste Moto Z telefoon. Kort op dit bericht komt Lenovo met een naamsverandering voor het merk 'Motorola'. Voortaan willen ze de mobiele telefoons gaan verkopen onder de naam 'Moto'.

Verwacht wordt dat deze naamsverandering zal ook betekenen dat de toestellen van Moto vanaf nu andere namen zullen krijgen. Dat moet haast wel, anders komen er bijvoorbeeld toestellen als een Moto Moto G4. Het veranderen van de naam heeft waarschijnljk te maken met het feit dat het bedrijf het toch niet zo goed doet. Ondanks de goede verkoop van de Moto Z is de omzet van de fabrikant met 2 miljard dollar gedaald in vergelijking met 2015. Met de nieuwe naam hoopt het bedrijf dan schoon schip te maken.

Hoe gaat het verder?

De computers en laptops die Lenovo produceert zullen nog onder de naam Lenovo worden geproduceerd. Deze divisie levert ongeveer 70% van Lenovo's jaarlijkse omzet en vormt de kern van het bedrijf. De nieuwe naam, waarschijnlijk gepaard met een nieuw logo, moeten he telefonie-afdeling van het Chinese merk weer in de zwarte cijfers trekken.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden