Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Volg en ervaar de Olympische Spelen in Rio met deze apps

Apps Volg en ervaar de Olympische Spelen in Rio met deze apps
Door ,

De Olympische Spelen zijn overal te volgen: televisie, radio, internet, dus waarom niet ook op je smartphone? Met deze apps hoef je niks te missen van het grootste sportevenement ter wereld en met de speciale games kun je zelf ook van de sfeer en verschillende sportdisciplines proeven.

Als sportfanaat wil je natuurlijk niets missen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en met het massale aanbod op radio, televisie en internet hoeft dat ook zeker niet. Maar zou het dan niet extra leuk zijn om ook je smartphon eens een olympisch tintje te geven gedurende de twee weken van intensieve topsport in Brazilië? Met de volgende apps blijf je altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen van de Nederlandse deelnemers en de Spelen in het algemeen, en met twee games, waarvan eentje speciaal voor kinderen, kom je zelf al snel in olympische sferen!

Rio 2016 

Met de officiële app van Rio 2016 kom je alles te weten over de Olympische Spelen in deze Braziliaanse badplaats. In de nieuwssectie word je op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Spelen en onder Venues kun je alle sportlocaties en -faciliteiten bekijken en lezen hoe ze na de Spelen een nieuwe bestemming krijgen op hun huidige plek of worden hergebruikt op een andere locatie. Mocht je naar Rio afreizen dan kun je met deze app ook meteen toegangskaarten aanschaffen. 

Rio 2016

App name
 
Nieuws

Krijg het laatste nieuws over alles rond Rio 2016 en lees over de verschillende olympische en paralympische sporten, locaties en het competitieschema. 

Play Store App Store

TeamNL

Als Nederlander ben je natuurlijk vooral benieuwd naar de prestaties van het Nederlands Olympisch Team, en daar heeft datzelfde team wat opgevonden. De app TeamNL! Hier lees je al het laatste nieuws over de Nederlandse deelnemers aan de Spelen en kun je precies zien welke sporter op welk tijdstip aantreedt in zijn of haar discipline. Ook kun je alerts instellen zodat je automatisch een push-notificatie ontvangt zodra Dafne, Ranomi, Churandy of welke Nederlandse sporter dan ook aan de start verschijnt.  

TeamNL

App name
 
Nieuws

Alle Olympische en Paralympische sporters op een rij, met alle informatie die je over ze nodig hebt, hun nieuws, programma en resultaten. En met de reminderfunctie hoef je geen wedstrijd van je favoriete sporter te missen. Moedig aan, juich mee, doe mee met TeamNL.

Play Store App Store

NOS

Brazilië ligt zo'n vijf uur achter op de tijd in Nederland, dus tijdens de Spelen zullen veel onderdelen, waaronder de populaire disciplines atletiek en zwemmen, in de Nederlandse nacht worden uitgezonden. Nou kun je daarvoor natuurlijk op de bank blijven zitten, maar met de NOS-app kun je ook gewoon in bed alles van Rio 2016 blijven volgen. Tijdens de Spelen is de app namelijk uitgebreid met alle livestreams die de NOS ook aanbiedt via de site en je kunt natuurlijk ook live meekijken naar de uitzendingen op NPO 1. Net als bij de TeamNL-app kun je de NOS-app tijdens de Olympische Spelen ook zo instellen dat je een alert krijgt zodra een Nederlander of een sport die je niet wilt missen te zien is.

NOS

App name
 
Audio en video

Het laatste nieuws ontvang je met de app van de grootste onafhankelijke omroepstichting van Nederland. De NOS app brengt het beste van NOS.nl naar je smartphone. 

Play Store App Store

Rio 2016: Olympic Games

Om zelf eens (een heel klein beetje) te kunnen ervaren hoe het voelt om op een olympische discipline uit te mogen komen voor je eigen land is de game Rio 2016: Olympic Games ontwikkeld. In deze game voor je smartphone kun je deelnemen in zes verschillende sporten: voetbal, tennis, handboogschieten, kleiduifschieten, tafeltennis en basketbal.

Elk van deze disciplines is omgezet tot een vermakelijk spelletje: schiet zo dicht mogelijk bij de roos in het boogschieten, zo veel mogelijk scoren bij het voetbal, sets winnen in het (tafel)tennis, schiet zoveel mogelijk kleiduiven en dunk bij het basketballen. En wie weet hoor jij het Wilhelmus klinken als je het goud verovert. Let wel op: Elke deelname aan een sport kost je een hartje, dus je zult moeten wachten tot je levels weer zijn aangevuld, of - voor de echte game verslaafden - levens bijkopen.

Rio 2016: Olympic Games

App name
 
Games

Speel mee met verschillende olympische sporten en ervaar de Spelen vanuit je handpalm.

Play Store App Store

Rio 2016: Vinicius Run

Waar de game Rio 2016: Olympic Games eerder voor volwassenen lijkt gemaakt, is RIo 2016: Vinicius Run echt een leuke game voor de kids op smartphone of iPad. Ren, spring en vlieg door de levels, omzeil de obstakels en zorg ervoor dat Vinicius, de officiële mascotte van Rio 2016, op tijd in Rio is om de Olympische Spelen mee te maken. De game ziet er grafisch erg leuk uit en is in de basis een platformgame met als doel om zoveel mogelijk meters af te leggen als je maar kunt zonder ten prooi te vallen aan je vijanden.

Vinicius

Rio 2016: Vinicius Run

App name
 
Games

Help de officiele mascott Viniciius om op tijd Rio te bereiken. Vlieg, spring en ren je door dit spannende avontuur en word de beste van je land!

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden