Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Peak is de leukste app om je hersens te trainen

Apps Peak is de leukste app om je hersens te trainen
Door , - 1 reactie

Al die simpele en geestdodende spelletjes voor je smartphone zijn misschien leuk, maar wat als je games wilt spelen die tegelijkertijd ook nog je hersenen trainen op het gebied van focus, taal, geheugen en probleemoplossend vermogen? Download dan Peak, de leukste app voor braintraining.

Leuk natuurlijk, al die games die je kunt spelen op je smartphone, maar erg nuttig is het allemaal niet. Gelukkig is er Peak, een app waarmee je niet alleen leuke spelletjes kunt spelen maar tegelijkertijd ook je hersenen en je mentale behendigheid kunt trainen op het gebied van focus, taal, geheugen en probleemoplossend vermogen.

Probleemoplossend vermogen en taal

Allereerst probleemoplossend vermogen. Hierbij is het de bedoeling dat je verschillende rondjes met daarin een cijfer aanklikt van laag naar hoog. In het begin krijg je nog drie rondjes te zien, maar dat aantal wordt langzaam uitgebreid en op een gegeven moment worden er ook mingetallen toegevoegd.

De categorie taal is voor ons Nederlanders waarschijnlijk een obstakel, omdat Peak een Engelstalige app is. Je ziet een grid met daarin een aantal letters die je met elkaar moet verbinden om woorden te maken, maar in dit geval zit je dus naar Engelse woorden te zoeken. En hoe goed je dan ook mag zijn in het Engels, je woordenschat is waarschijnlijk altijd kleiner dan die in het Nederlands. Hopen dus dat de appmakers snel met een Nederlandstalige versie komen.

Peak Peak

Focus en geheugen

Focus is verreweg het leukste spel. Je ziet een lange rij van figuren achter elkaar en jij moet ze zo snel mogelijk zien te ordenen. Moet een figuurtje naar links of naar rechts? In het voorbeeld hieronder zie je dat rood naar links moet en blauw naar rechts, maar gedurende het spel komen er kleuren bij die je ook naar de goede kant moet sturen zonder dat je daarbij je snelheid verliest.

Bij het onderdeel geheugen krijg je een kaart te zien met daarop bommen. Het doel is dat je zo goed mogelijk onthoudt waar die bommen zich bevinden, want op de volgende kaart zie je twee oplichtende puntjes die jij met elkaar moet verbinden zonder de daarbij inmiddels onzichtbare bommen te raken.

Peak Peak

Voortgang monitoren

Gaandeweg zul je zien dat je steeds beter wordt in de spellen en daarmee ook je brein steeds beter traint. In overzichten kun je zien op welke vlakken je al goed scoort en welke gebieden extra aandacht nodig hebben. De spellen passen zich overigens aan aan het niveau waar je je op bevindt. De hierboven beschreven uitdagingen gelden voor een verse starter. Gebruik je Peak vaker, dan zul je zien dat er meer dan 30 verschillende games zijn die om oplossing vragen.

Dit geldt natuurlijk vooral als je Peak nou een tijdje blijft spelen, minimaal een keer per dag. En zeg nou zelf, er zijn genoeg dode momenten in de trein, in een pauze of desnoods op de wc waar je even een paar minuten tijd kunt maken om je goed te concentreren en de breinbrekers van Peak zo snel en zo goed mogelijk op te lossen.

Peak

App name
 
Games

De app bevat meer dan 30 games, die zich dynamisch aan jouw niveau aanpassen. Met unieke uitdagingen, gepersonaliseerde trainingen en dagelijkse doelen helpt Peak je om jouw brein in topvorm te houden.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden