Vergelijk 2.382.918 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vang ze allemaal met Pokémon Go!

Apps Vang ze allemaal met Pokémon Go!
Door ,

Het Pokémon-spel voor smartphones en tablets was al razend populair voordat het überhaupt in ons land officieel beschikbaar was. Maar wat is het nu eigenlijk? Hoe kun jij het ook spelen? En hoe speel je het dan?

Je hoort en leest er erg veel over: Pokémon Go. Het spelletje maakt het mogelijk om in de echte wereld de immer populaire Pokémon te vangen. Het spel combineert de echte wereld met de wereld van Pokémon. Lopend over straat krijg je straten en gebouwen te zien, net als in bijvoorbeeld Google Maps: het grote verschil is dat er op deze kaart ook Pokémon te vinden zijn.

Het spel is zo ontworpen dat je er op uit moet om Pokémon tegen te komen en deze vervolgens te vangen. Het spel combineert dan ook je GPS-locatie met de stappenteller in je telefoon om te berekenen hoe ver je hebt gelopen. Het spel maakt gebruik van augmented reality: dit betekent dat het spel digitaal dingen toevoegt aan de werkelijkheid met gebruik van de camera van je telefoon. Op deze manier komen Pokémon dus tot leven in de echte wereld.

Pokemon Go, Screenshot Pokemon Go, Screenshot

Hoe kan ik het spel ook spelen?

Het spel is inmiddels officieel in Nederland te downloaden uit de App Store of de Google Play Store. Mocht het niet via de 'gewone' manier lukken leggen we hieronder uit hoe je Pokémon Go kunt installeren op een iPhone en op Android-telefoons via de methode die vereist was voordat het spel hier uit kwam. Na het voltooien van de installatie kun je op twee manieren inloggen: met een Google-account of met een account van de Pokémon Trainer Club.

Voor iOS

Als je een iPhone bezit moet je een tweede iOS-account aanmaken, en dit kan zowel een Australisch als een Amerikaans iOS-account zijn. Nadat je je tweede account hebt aangemaakt is het de bedoeling dat je hiermee inlogt op je iPhone. Wanneer je dit hebt gedaan kun je op je telefoon naar de App Store en kun je Pokémon Go gewoon downloaden, mits je op deze buitenlandse account in de App Store bent ingelogd.

Voor Android

Voor de eigenaars van Android-telefoons is het allemaal net een slagje makkelijker. Voordat je kunt downloaden moet je bij je veiligheidsinstellingen in de Instellingen-app aangeven dat je programma's van onbekende bronnen wilt toestaan. Daarna kun je vanaf deze pagina het zogeheten APK-bestand downloaden. Na een korte installatie staat de app tussen je andere apps en kun je er mee aan de slag.

Hoe werkt Pokémon Go?

Lopend over straat kom je verschillende Pokémon tegen, je tikt deze aan en dan begint het. Het spel gebruikt je camera om de Pokémon in de echte wereld neer te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld Pokémon op de stoep zien zitten. Met de Pokéball onder in het scherm is het de bedoeling dat je deze naar de Pokémon tegenover je slingert en met een beetje geluk blijft deze braaf zitten. Zo ja, dan wordt deze toegevoegd aan je Pokédex, de encyclopedie voor Pokémon.

Op veel plekken in de echte wereld zijn zogeheten Pokéstops te vinden. Deze herkenningspunten kunnen worden gebruikt om extra Pokéballs en Potions te verkrijgen. Deze laatste gebruik je om je Pokémon weer te genezen na een gevecht. Deze gevechten vinden plaats bij de Pokémon Gyms, verspreid over verschillende monumenten in de wereld. Bij deze Gyms kunnen Pokémon worden achtergelaten om de locatie te verdedigen tegen de spelers van andere teams. Bij de Gyms van het eigen team kan er door spelers worden getraind om de Gym sterker te maken zodat er meer Pokémon van dat team terecht kunnen.

Pokemon Go, Screenshot Pokemon Go, Screenshot

Locatie is alles

Het spel houdt ook rekening met waar je welke soort Pokémon tegen kunt komen. Zo kom je bijvoorbeeld water-Pokémon tegen wanneer je langs een rivier of meer loopt, terwijl deze niet verschijnen als je op het platteland bent. De beste manier om veel verschillende Pokémon tegen te komen is door een lang stuk te gaan lopen en zoveel mogelijk Pokémon te vangen onderweg.

Als je langer op pad gaat dan raden we wel aan om een powerbank of een oplader mee te nemen, aangezien het spel niet heel vriendelijk is voor je accu. Ook willen we eenieder graag op het hart drukken dat je tijdens het spelen wel op de omgeving let. Kijk altijd uit waar je loopt en houdt rekening met ander verkeer. Voor je het weet loop je over het spoor, in een sloot of tegen een paal. Dat komt je carrière als Pokémon-trainer natuurlijk niet ten goede.

Pokémon Go is nu officieel te downloaden uit zowel de Google Play Store en de App Store.

Pokémon GO

App name
 
Games

De wereld van Pokémon komt samen met de onze. Vang Pokémon, train ze en vecht tegen de Pokémon van anderen. Trek er op uit om verschillende wezens te vinden en vang ze allemaal!

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden