Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Augmented Reality: de drie leukste games

Apps Augmented Reality: de drie leukste games
Door ,

Augmented Reality is er al een tijdje en de apps en games die het gebruiken worden steeds beter. Maar de vraag is: welke games zijn nou het leukst?

Laten we bij het begin beginnen; wat is Augmented Reality? Augmented Reality, of AR, is het digitaal toevoegen van objecten aan de werkelijkheid in realtime, dus zonder vertraging. Uiteraard zijn deze toevoegingen alleen op het scherm van een telefoon, tablet of PC te zien, dus je voegt ze niet écht toe. In tegenstelling tot Virtual Reality, waar een geheel nieuwe werkelijkheid wordt gecreëerd, behoudt AR een groot deel van de echte wereld, die op het beeld verschijnt via de camera van je smartphone of tablet. De populaire game Pokémon Go maakt ook gebruik van deze techniek.

Vang ze allemaal met Pokémon Go!

Vang ze allemaal met Pokémon Go!

12 jul 2016 - Het Pokémon-spel voor smartphones en tablets was al razend populair voordat het überhaupt in ons land officieel beschikbaar was. Maar wat is het nu eigenlijk? Hoe kun jij het ook spelen? En hoe speel je het dan?

De toepassingen van deze technologie zijn wijdverspreid en de mogelijkheden zijn nog lang niet allemaal benut. Er bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om Google Maps-navigatie via de camera van je telefoon op de weg te projecteren. Ook kun je in verschillende musea al met AR meer informatie over kunstwerken verkrijgen, of kun je midden in de stad rondkijken wat er te doen is zonder uit te hoeven zoeken hoe je de kaart nu precies moet draaien. Uiteraard zijn hier ook spelletjes mee te bedenken. Hier laten we je de leukste spellen zien.

SpecTrek

SpecTrek is een interactief AR-spelletje waarbij je op zoek gaat naar spoken in je directe omgeving. Om het spel te beginnen wordt je gevraagd hoe lang je het spel wil spelen. Hierbij kun je kiezen uit 15 minuten, 45 minuten of twee uur. Op basis van de duur van je spel wordt er bepaald hoe groot het speelveld wordt, hoewel je dit later zelf kunt aanpassen. Ook kun je aangeven waar het speelveld moet komen: zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat je niet daar de andere kant van een drukke straat of rivier hoeft te lopen.

Zodra het spel wordt gestart wil je het liefst gaan rennen om de spoken te vangen. Aals je de telefoon recht vooruit richt kijk je via de camera naar de omgeving en als je de telefoon plat houdt krijg je de kaart en het speelveld te zien. Op die kaart zijn vraagtekens en spoken afgebeeld om aan te geven waar je heen moet lopen. Eenmaal aangekomen bij een spookje of vraagteken moet je de telefoon op het spookje richten en het met een druk op de knop vangen. Het spel is ook erg leuk om met kinderen samen te doen, zolang je goed op de omgeving blijft letten.

SpecTrek

App name
Games

Met SpecTrek ga je op zoek naar spoken via je telefoon. Zoek de spoken op met je GPS-locatie en vang ze allemaal.

Play Store

Toyota 86 AR

De Toyota 86 AR app is een game waarbij je een klein autootje bestuurt met je telefoon, in je eigen woonkamer. Voordat je het spel kunt spelen moet je wel even een afbeelding downloaden van deze site, deze uitdraaien en je bent klaar om te gaan. Zodra je je telefoon daarna op de afbeelding richt verschijnt er een kleine versie van, je raadt het al, een Toyota 86. Je kunt de afbeelding in verschillende formaten downloaden en afdrukken: hoe groter de afbeelding, des te groter de auto en het parcours.

Dit autootje kun je besturen met je telefoon en je kunt pilonnetjes omver driften. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een parcours uit te zetten met bijvoorbeeld stoelen of schoenen. Wanneer je er voor kiest om de pilonnen omver te rijden heb je hiervoor twee minuten, want er moet natuurlijk wel een uitdaging aan zitten. Je kunt met het autootje verrassend ver van de afbeelding af rijden waardoor je de hele kamer kunt gebruiken. Ook kun je er omheen lopen om een andere hoek te krijgen.

Toyota 86 AR

App name
 
Games

Bestuur met deze app een radiografisch bestuurbare auto. Je hoeft niet bang te zijn dat je ergens tegenaan rijdt, want dit autootje is volledig digitaal.

Play Store App Store

ARSoccer - Augmented Reality Soccer Game

In de ARSoccer voetbal app gebruik je je telefoon om de bal te zien en je benen om deze hoog te houden. Bij deze app kun je er ook voor kiezen om je handen te gebruiken bijvoorbeeld, al wordt het dan wel lastig om je telefoon vast te houden. De app reageert namelijk op de omgeving die de camera vast legt wat het zelfs mogelijk maakt om je tafel of je waterflesje te gebruiken om de bal hoog te houden.

Het spel heeft dan wel niet zo veel functies als de eerder genoemde spellen, door de eenvoudigheid van het spel werkt het zeer verslavend. Je kunt ook iemand laten hooghouden die de bal niet eens via de telefoon ziet maar die moet hooghouden aan de hand van jouw aanwijzingen. Een erg vermakelijk spel wat snel en simpel te leren is.

ARSoccer - Augmented Reality Soccer Game

App name
 
Games

Hooghouden zonder ruiten te breken. Met deze app kun je virtueel de bal hooghouden met je telefoon.

App Store
 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden