Vergelijk 2.379.294 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Star Walk 2: de beste app om sterren te kijken

Apps Star Walk 2: de beste app om sterren te kijken
Door ,

Ontdek de sterrenhemel ster voor ster met de app Star Walk 2. Ontdek wat je maar wilt over zon, maan, sterren, planeten en sterrenbeelden en klik op de individuele sterren voor meer informatie.

Wat is er mooier op een heldere, donkere avond dan op je rug te gaan liggen in het gras en te genieten van de indrukwekkende sterrendeken boven ons hoofd. Maar wat je precies allemaal ziet, of het nou sterren, planeten of satellieten zijn, vrijwel niemand zonder een graad in de sterrenkunde die het je ster voor ster precies kan vertellen. Maar niet getreurd, want met de app Star Walk 2 kun je precies elk object aan de hemel identificeren.

Op basis van GPS bepaalt Star Walk 2 waar je je op dat moment bevindt en berekent zo welke sterrenhemel jij op dat moment boven je hebt. Zo kun je precies elke ster identifceren, zoeken waar planeten als Mars, Venus, Jupiter of Saturnus op dit moment precies te zien zijn en welke sterren samen een sterrenbeeld vormen. Dit kan trouwens ook gewoon overdag, want Star Walk 2 laat zich niet belemmeren door een beetje zonlicht. Je zult dan alleen zelf weinig sterren zien, maar soit. Ook kun je willekeurig een stad in de wereld kiezen en zie je de sterrenhemel die daar op dit moment te zien is.

Star Walk 2

Op het moment van het schrijven van dit stuk bevindt het sterrenbeeld Grote Beer (Ursa Major) zich vlak boven de horizon, zoals je in het plaatje hierboven kunt zien. Je kunt instellen of en hoe je elk sterrenbeeld weergegeven wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld alleen lijntjes tussen de verschillende sterren zien of zie je liever de namen grafisch uitgebeeld, zodat je in dit geval dus echt een beer ingetekend ziet? 

Klik verder op de verschillende sterren van het sterrenbeeld en je ziet hun namen onder in beeld verschijnen. De helderste ster van de Grote Beer heet Alioth. Klik op de naam van de ster onder in beeld en er wordt nog verder ingezoomd. Je ziet de ster van dichtbij, zoals je de zon zou zien vanaf de aarde. Ook nu kun je nog allerlei extra informatie krijgen door op het i-tje te klikken, zoals wanneer de ster ontdekt is en wat de naam betekent. Klik op het icoontje met de passer en je krijgt zeer gedetailleerde informatie over bijvoorbeeld de magnitude en gemiddelde afstand tussen de geselecteerde ster en de zon. 

Star Walk 2

In-app uitbreidingen

In de standaardversie van de app Star Walk 2 heb je toegang tot informatie over zon, maan, sterren, sterrenbeelden en planeten maar er is natuurlijk zoveel meer te ontdekken aan de sterrenhemel. Wat te denken van satellieten als Hubble of het ISS, maar bijvoorbeeld ook sterrenclusters, nevels en andere sterrenstelsels. En er vliegen natuurlijk ook een heleboel asteroiden, meteoren en kometen door het heelal. Met verschillende uitbreidingspakketten (0,99 per stuk; 2,99 voor alles in een) kun je Star Walk 2 uitbreiden tot je alles wat er maar te weten is weet over de sterrenhemel boven je hoofd.

Star Walk 2 is beschikbaar in de App Store en Google Play voor 2,99 euro.

Star Walk 2

App name
 
Navigatie

Star Walk 2 is een uitmuntende app om sterren te kijken. Ontdek duizenden sterren, kometen en sterrenbeelden.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden