Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Loop Into the Dead en overleef de zombie apocalyps

Apps Loop Into the Dead en overleef de zombie apocalyps
Door ,

Zombiegames zijn er genoeg. Ook voor je smartphone. Is Into the Dead de moeite van het downloaden waard of is het gewoon de zoveelste point-and-shoot? Wij namen de proef op de som.

Zombiegames en zombiefilms te over. In het laatste decennium zijn we overstelpt met games als Left 4 Dead en DayZ, films zoals 28 Days Later en onder andere de serie The Walking Dead. Het is alsof we collectief willen dat we allemaal in zombies veranderen. De apocalyps nadert! Onlangs verscheen Into  the Dead, voor iOS en Android. Een bescheiden zombie game die het op een iets andere manier aanpakt dan veel andere spellen. Maar hij is daarom niet minder leuk. 

In Into the Dead start je in een maïsveld vol zombies. Je wordt net wakker nadat je met een helikopter bent neergestort als een van de weinigen die de apocalyps tot nu toe hebben weten te overleven. Zoals je hierboven kunt zien, sta je op en zet je het op een rennen. Linksboven loopt een teller die aangeeft hoeveel meter je al gerend hebt. Het doel is om zoveel mogelijk meters te rennen zonder door de zombies gegrepen te worden. Hoe hoger je score, hoe meer punten je krijgt.

Into the Dead

De zombies zelf rennen niet. Ze lopen op je af met glinsterende oogjes. Als je tegen ze inrent, grijpen ze je en ben je dood. Je moet ze dus ontwijken. Dat doe je door je smartphone naar links en rechts te bewegen of je personage te sturen met je vingers op het scherm. Dat werkt wat traag en dat maakt het spel lastiger dan je denkt. Terwijl je door de velden rent, vind je kratjes die je op kunt pakken. Daar zit dan een wapen in, ammunitie of andere perks die je kunt gebruiken om je vlucht zo lang mogelijk uit te houden.

Als je gegrepen wordt door een zombie, zoals wij hierboven in een veld met drie meter hoge maïs, val je op de grond en word je op professionele wijze verorberd. Je bent dood en moet opnieuw beginnen. De punten die je verzameld hebt, kun je uitgeven aan leuke extraatjes, zoals een hond die je helpt en zombies doodbijt (maar zombies zijn toch al dood?), nieuwe wapens en nog veel meer handigheidjes. Natuurlijk kun je voor deze handigheidjes ook betalen met echt geld.

Into the Dead

Into the Dead is leuk, omdat het eenvoudig is. Het spel vraagt niet veel van je: ren en ontwijk. Door de aantrekkelijke visuals voelt het spel echter ingewikkelder en zwaarder dan het is. Soms voel je je echt opgejaagd en schrik je je rot van bepaalde geluiden. Dat zorgt ervoor dat deze game langer leuk blijft en je uitgedaagd blijft om je highscore te verbeteren. Maar pas op: hoe verder je komt, hoe meer zombies er verschijnen en hoe harder je rent. Probeer buurvrouw Betty zonder been dan maar eens te ontwijken.

Into the Dead

App name
 
Games

Hoe lang overleef jij het tijdens de zombie apocalypse?

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden