Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Speel sudoku in kleur met Blendoku 2 voor iPhone en Android

Apps Speel sudoku in kleur met Blendoku 2 voor iPhone en Android
Door ,

Bijna iedereen is wel bekend met Sudoku. De Japanse puzzel waarmee je wiskundig inzicht op de proef wordt gesteld, is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er voor de mensen onder ons die lijden aan enige vorm van dyscalculie de game Blendoku.

Als je kleurenblind bent én dyscalculie hebt, hoef je niet verder te lezen. Dan zijn zowel Sudoku als Blendoku 2 niet aan je besteed. Mocht je wel kleuren kunnen zien en geïnteresseerd zijn in een nieuwe game voor je smartphone die lijkt op Sudoku, dan is het spel voor jou. Blendoku 2 is te downloaden voor iPhone en Android en daagt je kleurensensitiviteit uit. Doel van het spel is het juiste kleurenspectrum aan te leggen met de beschikbare kleuren. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat is zeker.

Je begint bovenin het scherm met een aantal blokjes die elk een verschillende kleur hebben. Onderin zie je een vorm, waar je de blokjes in moet passen. Maar de blokjes moetel wel op de juiste volgorde van het kleurenspectrum liggen, anders kun je niet verder. Enkele blokjes zijn al ingevuld: aan de hand daarvan moet jij aan de slag. Hoe verder je komt, hoe uitgebreider de figuren en kleuren worden. Als je nooit een held was in Sudoku, dan is dit misschien wel wat voor je. Je hoeft er in ieder geval iets minder je hersens over te kraken.

Blendoku 2 Blendoku 2

Met Blendoku 2 kun je ook een multiplayer modus starten, inzoomen en uitzoomen en nieuwe speltypes vrijspelen. Het is daarmee uitgebreider dan de eerste versie van de game. Grappig is dat veel opleidingen en scholen wereldwijd gebruik maken van het principe van het invullen van een kleurenspectrum zoals je dat doet met Blendoku 2. Je kunt er dus ook nog iets van leren. 

Blendoku 2

App name
 
Games

Sudoku met kleuren: dat is Blendoku 2. Match de kleuren en werk jezelf door de verschillende levels heen, die steeds moeilijker worden.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden