Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Met Stappover van Connexxion wacht de bus op je bij de halte

Apps Met Stappover van Connexxion wacht de bus op je bij de halte
Door ,

Nooit meer in de regen en kou te hoeven wachten omdat de bus vlak voor je neus wegrijdt. Met Stappover van Connexxion laat je de chauffeur namelijk weten dat je eraan komt.

Moet je overstappen en ben je bang de bus vlak voor je neus weg te zien rijden? Dan kun je nu met Stapp Over van Connexxion een verzoekje indienen dat de bus iets langer blijft wachten op je, zodat je niet lang in de kou en regen hoeft te wachten op de volgende bus. Let wel: de service werkt alleen als je echt moet overstappen vanuit de ene bus naar de andere, want de app verbindt je iPhone of Androidtoestel via Bluetooth met de bus waar je op dat moment in zit. 

Als je verbinding hebt met de bus waar je op dat moment in zit dan kun je tot twee minuten voor vertrek van de volgende bus een overstapverzoek indienen. De chauffeur krijgt dat verzoek via zijn boordcomputer binnen en beoordeelt vervolgens of de extra wachttijd mogelijk is. Zo ja, dan blijft de bus speciaal wachten op je. Is het niet mogelijk, dan krijg je dat via de app ook meteen te horen.  

Stappover Stappover

Maar wat nou als je daar als reiziger die gewoon op tijd is, zit te wachten op overstappende passagiers die op hun dooie gemak komen aangesjokt? Nou, daar is gelukkig ook iets op verzonnen, want behalve de overstappende passagier zijn er natuurlijk meer mensen die graag naar huis willen. De bus blijft namelijk maximaal vier minuten wachten op een overstapper. Is hij er dan nog niet, dan zal hij toch echt moeten wachten op de volgende bus. 

De service lijkt vooral gericht te zijn op busverbindingen op het platteland, waar je in tegenstelling tot in de stad met een beetje pech meteen een uur staat te wachten als je je overstap net mist. Vooralsnog gaat het dan ook om een proef in de regio IJsselmond, dat gebieden in de provincies Flevoland en Overijssel bestrijkt, maar busbedrijf Connexxion heeft plannen om nog voor het eind van dit jaar de service ook aan te bieden in de regio's Eindhoven, Arnhem en Nijmegen.

Stappover

App name
Reizen

De Stappover ben je altijd bent verzekerd van genoeg tijd om over te stappen in de bussen van Connexxion.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden