Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Aangifte 2015: regel de belastingaangifte op je smartphone

Apps Aangifte 2015: regel de belastingaangifte op je smartphone
Door ,

Misschien loop je er elk jaar wel tegenaan: je belastingaangifte. Jaaropgaven, bonnetjes, kilometers en veel cijfers. Niemand vindt zijn aangifte doen echt leuk. Maar je ontkomt er niet aan. Maak het jezelf makkelijk en download Aangifte 2015 voor je smartphone. Valt het misschien een beetje mee.

Het is niet de eerste keer dat de belastingdienst zijn weg naar de smartphone zoekt. Begin 2014 startte Nederland's meest gewaardeerde instelling met een test om mensen hun aangifte makkelijker te laten doen. De Aangifte 2013 app was maximaal 200.000 keer te downloaden en dat alleen voor tabletgebruikers. Bovendien kon je geen wijzigingen aanbrengen in je gegevens; je kon alleen controleren of je gegevens klopten en vervolgens klikken op ondertekenen en verzenden. De functionaliteit van de app werd uitgebreid.

In 2015 kwam de wat uitgebreidere Aangifte 2014 app uit, die door meer mensen gedownload werd en waar ook wat meer ruchtbaarheid aan werd gegeven door de belastingdienst zelf. Nu, kort voor de uiterste aangiftedatum in 2016, zet de belastingdienst vol in met zijn Aangifte 2015 app, die de belofte moet waarmaken van snel, makkelijk en zonder hoofdpijn aangifte doen. Toch blijft ook deze app vrij basaal. Alleen als je gegevens kloppen, nadat je met DigiD ingelogd hebt, kun je aangifte doen. Anders niet.

Aangifte 2015 Aangifte 2015

Gegevens wijzigen in de app is nog steeds niet mogelijk. Er hoeft maar dát gebeurt te zijn en je zult het aangifteprogramma op je PC of laptop moeten downloaden. Had je een andere fiscale partner? Heb je een huis gekocht of verkocht? Ben je ondernemer of woonde je in het buitenland? Of wil je misschien wel aftrekposten opgeven, zoals studiekosten, zorgkosten of giften? Pech. Dan moet je op 'traditionele' wijze aangifte doen. De Aangifte 2015 app is er alleen voor mensen die in dezelfde situatie zitten als het jaar ervoor en dus niks hoeven te wijzigen aan hun gegevens. 

Aangifte 2015

App name
 
Financiën

Maak het jezelf makkelijk en doe je belastingaangifte gewoon met je smartphone met de Belastingaangifte app 2015.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden