Vergelijk 2.747.638 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Met Yousician leer je snel piano, keyboard of gitaar te spelen

Apps Met Yousician leer je snel piano, keyboard of gitaar te spelen
Door ,

Nu kun je ook al een muziekinstrument leren te bespelen via een app op je smartphone. En je hebt geen muziekdocent meer nodig, want dankzij de audiobegeleiding hoor je meteen wat je moet doen om je spel te verbeteren.

Een enkele gitaar- of pianoles is misschien nog niet zo duur, maar als je van plan bent om op regelmatige basis les te nemen kan het aardig in de papieren lopen. Met de app Yousician kun je jezelf leren een instrument te bespelen, of je nou een volledige beginner bent of al wat ervaring in de vingers hebt. Het enige wat je nodig hebt is een gitaar, keyboard of piano - of een ukelele. 

Voordat je aan de slag kunt met je eerste les moet je eerst de app toegang geven tot je microfoon. Door mee te luisteren met de manier warop jij muziek maakt op je piano of gitaar, kan de app bepalen of je vorderingen maakt en openen zich volgende niveaus. Overigens heb je niet per se een muziekinstrument nodig om te kunnen oefenen, maar we vragen ons af of het echt mogelijk is het gevoel van een piano of gitaar te krijgen via het scherm van je smartphone.

Yousician

Voordat je aan de slag kunt met je eerste les, wil Yousician van je weten of je een vleugel, stand up piano of keyboard bespeelt. Geef aan welk instrument het jouwe het meeste benaderd en de eerste les opent zich. In dit geval leer je met je rechterhand de noten C, D, en E te vinden en te spelen op het toetsenklavier. Aan de gekleurde vlakken op het scherm kun je zien welke vingers op welke toetsen horen.

Een stem gidst je door de lessen en vertelt je precies wat je moet doen. Doordat de app met je mee kan luisteren via de microfoon van je smartphone, kan er precies bijgehouden worden wat je moeilijk vind en of je meer oefening nodig hebt om een les tot een goed einde te brengen. Ook krijg je direct feedback op je timing en accuraatheid. Hoe beter het gaat, hoe verder je komt in je lessen. Maar of het nou Yousician is of een muziekleraar die je de fijne kneepjes van het muziekvak bijbrengt, altijd geldt: oefening baart kunst.

 

Yousician

App name
 
Productiviteit

Yousician is je persoonlijke muziekleraar in het digitale tijdperk. Leer in je eigen tempo, of je nou beginner of gevorderde bent. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden