Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Concentratieproblemen? Forest helpt je gefocust te blijven op je werk

Apps Concentratieproblemen? Forest helpt je gefocust te blijven op je werk
Door ,

Als je vaak moeite hebt om geconcentreerd te blijven omdat je smartphone de aandacht blijft trekken, dan is de app Forest geknipt om je te helpen je aandacht bij je werk te houden. Want word je toch afgeleid door je telefoon, dan sterft er een boom.

Je kent het wel, je zou eigenlijk moeten werken, hard studeren in de universiteitsbibliotheek of gewoon je huiswerk moeten zitten maken. Maar die verdomde telefoon ligt daar steeds in je blikveld. Niet dat er meldingen binnen zijn gekomen, maar toch, misschien is er wel iets op Facebook gebeurd, staan er nieuwe foto's in je Instagram timeline of is net de Tindermatch van je leven in de buurt. Dat mag je natuurlijk niet missen!

Om je echt geconcentreerd en gefocust te kunnen laten werken voor een langere tijd achter elkaar is de app Forest ontwikkeld. Met de app plant je een boom in je eigen bos die net zolang groeit als de Forest-app geopend blijft. Stel: je hebt echt behoefte om even twee uur lang te knallen aan je scriptie en er eventjes wat lekkere paragrafen uit te poepen, dan open je Forest en stel je in dat je de komende 120 minuten keihard wilt werken.

Forest Forest

Met het instellen van de tijd plant je tegelijkertijd een virtueel boomzaadje dat gedurende die 120 minuten uitgroeit tot een mooie boom. Elke 30 minuten die je ongestoord werkt, groeit er een volledige boom in je bos. Dus die 120 minuten werkt levert je 4 prachtige bomen op. Maar zodra je de verleiding toch niet kunt weerstaan en ergens in die twee uur de Forest-app verlaat om iets anders te doen op je telefoon, zal je boom al z'n bladeren verliezen en doodgaan. En dat is dan allemaal jouw schuld. En van niemand anders.

 

Forest

App name
 
Productiviteit

Met Forest blijf je weg van je smartphone en gefocust op je werk. Elke keer als je geconcentreerd wilt werken, plant je een zaadje dat langzaam uitgroeit tot een grote en trotse boom. Doe je toch iets anders op je smartphone, dan sterft je boom een snelle dood. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden