Vergelijk 2.682.503 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Met Duolir leer je Spaans, Engels, Frans of Duits zonder woordjes te stampen

Apps Met Duolir leer je Spaans, Engels, Frans of Duits zonder woordjes te stampen
Door ,

Met Duolir leer je een nieuwe taal terwijl je meteen klassiekers leest in hun oorspronkelijke taal. Zo leer je niet alleen Engels, Duits of Frans maar leer je tegelijkertijd ook over de cultuur en de mensen.

Een taal leren doe je door jezelf onder te dompelen met de woorden en uitspraak ervan. Idealiter ga je een tijdje in het buitenland wonen om een nieuwe taal echt goed machtig te worden, maar die luxe kan lang niet iedereen zich permitteren. Daarom is er Duolir, een app waarbij je allerlei talen waaronder Spaans, Engels, Frans of Duits kunt leren door literaire werken en andere verhalen 'met ondertiteling' te lezen. 

Het werkt als volgt. Binnen de Duolir-app kun je verschillende boeken en andere titels aanschaffen. Eenmaal aangekochte boeken blijven altijd aan jouw account gekoppeld, dus je zult nooit twee keer hoeven te betalen voor hetzelfde boek. Sommige titels zijn gratis terwijl je voor andere iets zult moeten betalen.

Duolir tekst Duolir tekst 

Zodra je een boek opent, zie je de tekst in de taal die je wilt leren. Dus heb je bijvoorbeeld Pride & Prejudice geselecteerd van de Britse schrijfster Jane Austen, dan zie je dus het verhaal in het Engels, zoals hierboven op de linkerafbeelding. Zodra je met je vinger op een zin uit de tekst tapt, draait de zin zich grafisch om en zie je de Nederlandse vertaling ervan, zoals te zien is op de rechterafbeelding.  

Het is wel handig als je al enige basiskennis van een taal hebt, zodat je alleen hulp van de 'ondertiteling' hoeft in te schakelen als je een zin of woord niet begrijpt. Zo leer je niet alleen op een leuke manier een nieuwe taal, maar leer je tegelijkertijd ook veel over de cultuur en de mensen die de taal spreken.

Duolir

App name
 
Communicatie

Lees verhalen, gedichten en klassiekers in de taal die je graag wilt leren. Vertalingen in je eigen taal zijn beschikbaar, maar alleen als je ze nodig hebt. 

App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden