Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Voorkom bonje met de buren met de Nextdoor app

Apps Voorkom bonje met de buren met de Nextdoor app
Door ,

Sinds kort is de Amerikaanse app Nextdoor ook beschikbaar in Nederland. Nextdoor is een nieuw sociaal netwerk waarmee je makkelijk contact kunt leggen met de mensen in jouw buurt. In de Verenigde Staten wint de app langzaam steeds meer aan populariteit. Zal dat hier ook gebeuren?

Het idee van Nextdoor is heel nobel: door mensen uit dezelfde buurt met elkaar in contact te brengen, creër je begrip en, zo zeggen de makers, gebeuren er 'fantastische dingen'. Nuchtere Nederlanders zijn misschien minder ontvankelijk voor dit soort Amerikaanse marketingpraat, maar toegegeven, het concept is vernieuwend en ook best leuk. Als je Nextdoor gedownload hebt, vraagt de app je naar je adres. Daar wordt vervolgens een buurt bij gezocht, in ons geval de buurt Groenewoud in Nijmegen-Zuid.

Met een beetje pech (of geluk) ben je ook meteen beheerder van de buurt, zoals bij ons het geval was. Dat gebeurt als je jezelf als eerste in de buurt registreert. Zoals je in onderstaande afbeeldingen ziet, een stukje uit Groenewoud, heeft elk straatadres een bolletje. Een groen bolletje is een actieve buurtbewoner, een rood bolletje heeft nog geen account aangemaakt. Rechts zie je het overzicht waarin gesprekken plaatsvinden, een agenda bijgehouden kan worden en waar ook je inbox gelezen kan worden. Zo hou je contact.

Nextdoor Nextdoor

Een nadeel is dat elk straatadres één bolletje heeft, ook al wonen er 13 studenten of gaat het om een sportvereniging of gezondheidsinstelling. Zo komt dus niet elke bewoner of elk gezin aan bod in de app. Verder kun je dus rustig keuvelen over babysitters, je verloren kat, een kinderfiets die je wil verkopen of die enge inbreker die weer door de straat loopt. Best nuttig. Maar misschien een beetje overkill naast alle social media die er al zijn? De toekomst zal het leren. Misschien zijn Nederlanders hier wel echt te nuchter voor ... 

Nextdoor

App name
 
Communicatie

Nextdoor is het nieuwe sociale netwerk voor jou en je buurt. Maak je buurt aan, leg contact met buurtbewoners en wissel van gedachten over alles wat er in je buurt gebeurt.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden