Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Rotatris: Tetris voor iPhone en Android met een twist

Apps Rotatris: Tetris voor iPhone en Android met een twist
Door ,

Voor wie uitgekeken is op Tetris, is er nu een alternatief. Rotatris, voor iPhone en Android, geeft je een nieuwe kijk op een oude bekende. What's in a name: met Rotatris speel je Tetris in een cirkel. En dat is moeilijker dan je denkt, want niks lijkt meer op dat oude, vertrouwde spelletje.

Wie is er niet groot geworden met Tetris? Wij op de redactie, al vroeg verslaafd aan allerlei soorten schermen, in ieder geval wel. Uren lang speelden we een spelletje waarop we maar niet uitgekeken raakten. Onze ogen werden er vierkant van. Maar op een bepaald moment houdt het op: dan ken je de game wel, heb je de highscore en wil je iets anders. Wat hebben we lang moeten wachten tot zich een alternatief aandiende. Maar nu is het er. Rotatris blaast het oude Tetris nieuw leven in. En oh, wat is dat fijn.

We moeten wel even melden dat Rotatris niet zo makkelijk speelt als we vantevoren hoopten. Misschien moesten onze vierkante ogen even wennen, maar deze game gaat echt ver. Rotatris speel je in een cirkel, waarbij er uit de bovenkant van het scherm blokjes vallen die je precies op de juiste plek moet inpassen. Je kunt ze van vorm veranderen door te tikken en de cirkel roteren door met je vinger te swypen. Maar wat is dat moeilijk in het begin! Het is zaak om niet ontmoedigd te raken, want als je het snapt, is het top!

Rotatris Rotatris

Wat lastig is aan Rotatris is dat de blokjes als ze het scherm binnen komen vallen, heel groot zijn. Ze worden kleiner naarmate ze dichterbij het centrum van je scherm komen. Je moet vooral goed kijken hoe groot het figuurtje is als het in de buurt van de cirkel komt en op basis daarvan hold of drop kiezen: bewaren voor later of laten vallen. Deze game lijkt dus wel heel erg op Tetris, maar vraagt net wat meer van je. Ja, de leercurve lijkt wat steil in het begin, maar als je eenmaal echt goed aan de gang bent, wil je niet meer stoppen.

Rotatris

App name
 
Games

Denk Tetris, maar dan met een twist. Dat is Rotatris. Puzzel jezelf een weg door circels en blokken en win van je tegenstanders.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden