Vergelijk 2.402.432 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Voel je je ziek? Check met deze app of je naar de dokter moet

Apps Voel je je ziek? Check met deze app of je naar de dokter moet
Door ,

Het is weer die tijd van het jaar: het is koud en vaak ook niet al te zonnig. Je weerstand krijgt een klap en al gauw voel je je niet meer helemaal goed. Moet je naar de dokter als het te lang duurt? De app Moet ik naar de dokter? helpt je om te beslissen wat verstandig is.

De overheid vraagt je tegenwoordig om steeds meer zelf te doen als het op je gezondheid aankomt. Vandaar dat er tegenwoordig zoveel meer gezondheidsapps te krijgen zijn voor op je smartphone: die spelen handig in op, bijvoorbeeld, de stijgende zorgkosten en het verplichte eigen risico. Want stel je voor dat je een dokters- of ziekenhuisbezoek weet te voorkomen door een simpele app te gebruiken: dan bespaar je jezelf een hoop tijd, geld en stress. En dat met een simpele app voor je smartphone.

In de praktijk werkt het natuurlijk niet zo. Maar een steuntje in de rug kan wel eens helpen. De app Moet ik naar de dokter? kan je advies geven of het verstandig is om naar de dokter te gaan of niet. Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, kun je het lichaamsdeel kiezen waar je last van hebt, nadat je je leeftijd en geslacht ingevoerd hebt. Vervolgens kun je uit een waslijst aan klachten kiezen en vertelt de app je na het beantwoorden van een aantal vragen of je je dokter zou moeten bellen. 

Dokter Dokter

De app Moet ik naar de dokter? vervangt natuurlijk niet het advies dat een echte dokter je kan geven. Het is slechts een steuntje in de rug en misschien wel dat wat je over de streep trekt om toch de telefoon te pakken en even een afspraak te maken met je dokter. En dat is vaak helemaal geen slecht idee. Dus mocht je twijfelen als je zoon of dochter ziek is of jij zelf al een tijdje kwakkelt, download dan deze app en probeer hem eens uit. Kwaad kan het waarschijnlijk niet en wellicht word je er wel beter van.

De ontwikkelaars van de app brachten hem eind vorig jaar uit, maar sindsdien zijn er flinke updates voor uitgebracht. Bovendien heeft het Nederlandse Huisartsen Genootschap er inmiddels zijn goedkeuring aan verleend. Je kunt vanuit de app nu direct een huisarts in de buurt vinden waar je contact mee kan opnemen. Zo weet je gelijk waar je moet zijn als je klachten serieus blijken. 

Moet ik naar de dokter?

App name
 
Productiviteit

Voel je je niet goed of heb je ergens last van en twijfel je of je naar de dokter moet? Moet ik naar de dokter? kan je helpen met de knoop doorhakken.

Play Store App Store
 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden