Vergelijk 2.798.593 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

AppComparison: Microsoft promoot overstap Android naar Windows 10

Apps AppComparison: Microsoft promoot overstap Android naar Windows 10
Door ,

Microsoft heeft AppComparison uitgebracht, een Android-applicatie waarmee gebruikers kunnen zien welke apps ze ook op Windows 10 kunnen vinden. Daarmee hoopt het bedrijf gebruikers aan te moedigen om over te stappen.

De Microsoft Lumia 950 en 950 XL, de eerste smartphones met Windows 10, liggen vanaf volgende maand in Nederland in de winkels. Om die launch onder de aandacht te brengen lanceerde Microsoft deze week AppComparison voor Android. De app geeft je een overzicht van alle Android-applicaties die ook voor Windows 10 te vinden zijn.

Microsoft hoopt daarmee waarschijnlijk te tonen dat het appaanbod van Windows de afgelopen jaren behoorlijk is gegroeid. Lange tijd was de grootste kritiek op Windows Phone dat het aantal apps wel erg beperkt was vergeleken met Android en iOS. Veel populaire applicaties verschenen niet of pas veel later voor Windows. Inmiddels heeft Microsoft zijn achterstand kleiner weten te maken. Met Windows 10 wordt het voor ontwikkelaars bovendien makkelijker om hun iPhone-applicatie over te naar Windows, waardoor het aantal apps sneller zou moeten groeien.

Microsoft AppComparison Microsoft AppComparison

Appaanbod blijft beperkt

Of de app gebruikers echt kan overtuigen dat het apptekort is opgelost, is nog maar de vraag. Na een test van de apps op onze telefoon bleek AppComparison voor het overgrote deel van de applicaties geen alternatief te kunnen vinden. Ook wordt het vrij onbekende 'UC Browser' genoemd als alternatief voor Chrome, en raadt het bedrijf 'Legimi' aan als Kindle-alternatief.

Daarnaast zijn de Windows-versies van apps vaak een stuk beperkter. Zo geeft AppComparison aan dat de Google-app voor beide platformen beschikbaar is. Dat is in theorie correct, maar op Windows 10 zul je eigenlijk alleen de zoekfunctie kunnen gebruiken. Op Android dient de app ook als intelligente assistent met Google Now, zodat je ook verkeersinformatie, interessant nieuws en weersvoorspellingen te zien krijgt. Als Google Hangouts alternatief toont Microsoft Gchat+, een third-party applicatie die al ruim een jaar niet bijgewerkt wordt en inmiddels niet meer werkt. 

AppComparison

App name
Productiviteit

Met AppComparison helpt Microsoft je overstappen naar Windows 10. Deze app kijkt welke Android-applicaties die je vaak gebruikt ook verkrijgbaar zijn voor Windows. 

Play Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden