Vergelijk 3.090.896 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

4 leuke bordspellen voor op je smartphone

Apps 4 leuke bordspellen voor op je smartphone
Door ,

Waar veel mensen het spelen van een bordspel als iets traditioneels en ouderwets zien, zijn er toch al erg veel van deze games vertegenwoordigd op mobiele apparaten in de vorm van een app. GSMinfo.nl zet de leukste bordspellen voor je smartphone of tablet op een rij.

Nog niet te lang geleden, en misschien nog steeds wel, kroop je voor een bordspelletje met zijn allen gezellig om de tafel. Het spel werd opgezet, de stukken verdeeld en je begon met spelen. Er kwam geen scherm of een internetverbinding aan te pas. Maar doordat de meest populaire bordspellen tegenwoordig vaak ook op een mobiel apparaat te spelen zijn, is het nu wel even anders. Risk, Monopoly, Carcassonne en vele andere bordspellen zijn nu ook vertegenwoordigd op je mobiele apparaat.

De meeste bordspellen voor je mobiele telefoon zijn gratis, of voor een lage prijs, te downloaden voor je smartphone of tablet. Ze nemen vaak wel wat meer van de opslag van je telefoon in dan een standaard app: dat is iets om rekening mee te houden. Verder is er niets wat je tegenhoudt om een ouderwets bordspelletje op een moderne manier te spelen. Wij wensen je in elk geval heel veel speelplezier in de donkere decembermaand.

Carcassonne

Carcassonne

Carcassonne is een game waarbij het bord, of speelveld, in de loop van het spel gevormd wordt. Terwijl je het spel speelt, worden er steeds meer tegels aan het speelveld toegevoegd, met daarop huizen, kloosters en wegen. Je scoort punten door zoveel mogelijk van dit soort voorwerpen neer te leggen. Uiteraard wint de speler met de meeste punten. Met de mobiele app kun je ook online spelen of lokaal met minimaal 2 en maximaal 6 spelers en krijg je er een gratis add-on bij: The River II.

Carcassonne heeft een redelijk steile leercurve. Om die reden is er bij de mobiele game ook een tutorial toegevoegd, zodat je spelenderwijs het spel kunt leren voor spek en bonen. Daarnaast is er een zogeheten 'beginner mode', waardoor je even op een wat lager en simpeler niveau mee kunt spelen. Voor de mobiele game zijn er ook allerlei in-app aankopen te krijgen, die het spel uitbreiden met gave expansion packs. Naar ons idee is het de prijs meer dan waard: gegarandeerd uren speelplezier.

Carcassonne

App name
 
Games

Speel nu het immens populaire bordspel Carcassonne op je tablet of smartphone met de mobiele app.

Play Store App Store

Catan

Catan

Wie kent de Kolonisten van Catan niet? Dit van oorsprong Duitse bordspel lijkt wel een beetje op Carcassonne, maar het speelveld is vantevoren al bepaald. Tijdens het spelen verzamel je grondstoffen en probeer je het land waarop je speelt te koloniseren met dorpen, steden en straten. De dobbelsteen geeft aan hoeveel grondstoffen je krijgt: de speler met de meeste punten, die je verzamelt door noest te bouwen en lange, aaneengesloten straten aan te leggen, wint de game.

Met de app kun je zowel online als offline spelen. Offline doet je dat tegen uitdagende computertegenstanders. Omdat het spelbord scrollbaar is, hou je makkelijk het overzicht en dankzij de spelstatistieken weet je altijd hoe ver je van de overwinning verwijderd bent. Mocht je niks van Catan snappen: niet getreurd, want er is een uitgebreide handleiding aan de game toegevoegd die ervoor zorgt dat je binnen no-time een enorm goede Catanner wordt. Samen met de gelikte graphics heb je een mooie game in handen met Catan.

Catan

App name
 
Games

Speel de originele game Kolonisten van Catan nu ook op je mobiele apparaat, online of lokaal en win door de meeste punten te halen.

Play Store App Store
Ticket to Ride

Ticket to Ride  

Ticket to Ride is een cross-country game die je meeneemt door een landschap aan treinen en sporen. Aan het begin van de game ontvang je een set kaarten met steden erop. Die steden moet je aan elkaar verbinden door sporen te claimen en er je eigen netwerk van te maken. Hoe langer de routes zijn die je tussen je steden aanlegt, hoe meer punten je krijgt. De speler met de langste routes en vooral de meeste verbonden steden, wint het spel. Verslavend, spannend en vooral soms erg irritant, zoals de meeste bordspellen.

Met de mobiele app kun je offline spelen tegen 4 verschillende computers. Die hebben alle vier hun eigen strategie en speelwijze. Maar natuurlijk kun je ook online spelen tegen andere smartphone- en tabletgebruikers, en ook tegen mensen die Steam gebruiken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om andere maps te kopen: normaliter zit je vast aan de USA map, maar in de game zelf kun je ook de Azië, Europa en Zwitserland speelwereld aanschaffen. Een handleiding voor de leek is standaard onderdeel van dit mobiele bordspel.

Ticket to Ride

App name
 
Games

Verzamel treinkaarten, reis door het hele land en zorg dat je al je bestemmingen aan elkaar kunt verbinden om te winnen. 

Play Store App Store
 
 
Monopoly

Monopoly

De meest kapitalistische game van de twintigste eeuw is er nu ook voor je mobiele device. Als je dit bordspel nooit gespeeld hebt, heb je waarschijnlijk onder een steen geleefd. Kies je karakter, ga naar start en gooi de dobbelsteen. Begin je stratenimperium uit te breiden, maar pas op dat je niet in de gevangenis komt. Zuig andere spelers uit, laat ze flink dokken voor je straten en plaats huizen en hotels. Als je alle andere spelers financieel te gronde gericht hebt, ben je de winnnaar. Op de mobiele game is dat niet veel anders.

Monopoly is zowel offline als online te spelen op je smartphone of tablet. De game maakt gebruik van erg leuke animaties terwijl de spelers over het bord lopen. Druk op het scherm om al je huizen en hotels te managen, speel door 3 verschillende levels met verschillende moeilijkheidsgraden en word een van de beste spelers van deze klassieke game. Je kunt zelfs het speelveld en de spelregels aanpassen. Een handleiding leek ons niet per se nodig, maar ook die vind je in de app terug.

Monopoly

App name
 
Games

Gek op Monopoly? Probeer hem dan eens op je smartphone. Het kapitalisme viert hoogtij met deze stratenhandel-game.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden