Vergelijk 2.488.018 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apps voor dierendag: van virtuele beesten tot trainen met je hond

Apps Apps voor dierendag: van virtuele beesten tot trainen met je hond
Door ,

4 oktober is Dierendag en om deze dag goed te vieren zetten we graag een aantal leuke apps met dieren op een rij. Inclusief een hele bijzondere die je samen met je kat kunt spelen en eentje voor echte dierenhaters.

Op Dierendag zet je je huisdier natuurlijk even extra in het zonnetje, maar er is ook genoeg leuks voor jou als baasje te beleven. De verschillende app stores zitten bomvol met apps waarin dieren een hoofdrol spelen. We lichten er een aantal uit om deze Dierendag extra speciaal te maken, voor zowel de dieren als hun baasjes. En, vrees niet, ook aan alle dierenhaters hebben we gedacht.

Peterest

Zit je deze Dierendag helemaal alleen thuis op de bank zonder huisdieren? Of is die trouwe viervoeter die daar lekker in z'n mand ligt niet genoeg voor je? Dan is er Peterest, een Pinterest voor huisdieren. Lekker ongenegeerd andermans honden, katten, konijnen, cavia's, hamsters, parkieten en goudvissen bekijken en liken. Of je uploadt je eigen Bello of Tijgertje, want elke dag wordt ook de Pet of the Day verkozen. 

Houd wel de realiteit in het oog, want hoe cute zo'n hond je ook aankijkt of hoe gezellig die kat daar ook ligt voor de verwarming, uiteindelijk ben jij degene die hun poep opruimt. Peterest is dus uitermate geschikt voor mensen die wel de lusten willen van een huisdier, maar niet de lasten. Scrollen en liken maar!

Peterest

App name
 
Audio en video

Met Peterest kun je foto's uploaden van je huisdier en de hele dag hartjes verzamelen. Misschien wordt jouw huisdier wel Pet of the Day!

Play Store App Store
 

Dogo - je hond's favoriete app

Deze app is enorm handig wanneer je jouw hond een aantal nieuwe trucjes wilt leren. In deze Engelstalige app staat precies hoe en wat je nodig hebt om te starten met trainen. Zorg dat je van te voren wat snoepjes in huis hebt om je hond te motiveren en je kan aan de slag. Deze app heeft niet alleen trucjes voor puppy's, maar ook grote honden kan je nieuwe dingen aan leren. De moeilijkheidsgraad is van level Puppy tot Talented en op diverse niveaus binnen deze categorieën. Met meer dan 60 trucjes vindt je sowieso iets voor jou en jouw hond. Daarnaast heeft de app ook een ingebouwde clicker die je kan helpen bij het trainen van jouw blaffende beste vriend.

De app geeft je, wanneer je dit instelt, dagelijkse herinneringen om samen te gaan trainen. Dus naast dat het extreem leuk is wanneer je hond allemaal coole kunstjes kan uitvoeren, versterk je ook de band tussen jou en jouw trouwe viervoeter door elke dag samen te trainen. Wanneer het trucje lukt, kan je op examen door het trucje te filmen en krijg je feedback van een professionele trainer. 

Dogo - je hond's favoriete app

App name
 
Natuur

De Dogo-app helpt je om je hond allemaal leuke trucjes te leren. Door handige plaatjes, duidelijke instructies en een ingebouwde clicker kan jouw trouwe viervoeter alle trucjes en een mum van tijd onder de knie hebben. Volg de vooruitgang en voeg als je niet één, maar meerdere harige vriendjes hebt, meerdere honden aan de app toe.

Play Store App Store

Tamagotchi Classic 

Leuk hoor, al die huisdieren, maar wat nou als je allergisch bent? Met de Tamagotchi Classic sla je twee vliegen in een klap, want met dit digitale huisdier kun je je verzorgende kant lekker kwijt én haal je ook nog allemaal fijne jeugdherinneringen op van toen je met je eivormige Tamagotchi naar de basisschool ging. En dat allemaal tegelijkertijd! 

De app ziet er precies hetzelfde uit als de fysieke Tamagotchi. Je ziet dus het eivormige omhulsel en het gepixelde diertje, met daaronder de drie rondje knopjes waarmee je hem kunt voeden en verschonen. Verzorg hem goed en hij groeit als kool! De Tamagotchi Classic kost 3,99 euro in de App Store en Google Play (veel minder dan in een fysieke winkel!) en biedt ook ondersteuning voor de Apple Watch.

 

Tamagotchi Classic

App name
 
Productiviteit

Tamagotchi is terug, dit keer op je smartphone!

Play Store App Store

Angry Birds 2

Ben je eigenlijk helemaal niet zo'n dierenfan en baal je van dat jaarlijks commerciële gedoe rond al die beesten die niets anders doen dan eten, slapen en poepen? Download dan Angry Birds 2, de game waarmee je eindeloos varkens kunt vermoorden. Dat zal ze leren! Nadeel is wel dat je een dier moet gebruiken om die varkens te kunnen doden, maar een kniesoor die daar op let.

De review van Angry Birds 2 die we schreven bij de release van de game lees je hier. Vind je die nieuwe editie veel te hip en houd je het liever bij de originele, old school variant? De eerste versie van Angry Birds is ook nog gewoon te downloaden in de verschillende app stores.

Angry Birds

App name
 
Games

Vernietig de gierige varkens die de eieren van de Angry Birds gestolen hebben. Speel in meer dan 175 levels en gebruik unieke, vernietigende krachten om wraak te nemen op de varkens. 

Play Store App Store
 

Angry Birds 2

App name
 
Games

De Angry Birds zijn terug in deel 2 om nog meer verwoesting aan te richten in de door varkens gedomineerde levels. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden