Vergelijk 2.987.836 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

RTL lanceert vernieuwde RTL XL app

Apps RTL lanceert vernieuwde RTL XL app
Door ,

Met de vernieuwde RTL XL-app zet de grootste commerciële omroep van Nederland een volgende stap in de Hilversumse strijd om de kijker. De nieuwe app is volledig te personaliseren en gebruikers kunnen live meespelen of meepraten met programma's.

Voorheen was de RTL XL-app gewoon een app waarmee je gemiste televisieprogramma's terug kon kijken. Maar met de vernieuwde app is uitgesteld kijken nog maar een van de vele functies. Zo kan iedere gebruiker de app helemaal naar zijn hand zetten door hem te personaliseren door aan te geven wat zijn of haar favoriete programmatitels zijn, welke presentator of presentatrice ze het liefst zien en is er een grotere interactie doordat de gebruiker live kan meespelen of meepraten met programma's.

RTL XL app aanpassen aan jouw voorkeuren

Als je de vernieuwde app of de update ervan hebt geïnstalleerd, wordt je gevraagd in te loggen of eenmalig een account aan te maken. Nadeel is wel dat je hiervoor een RTL-account moet maken, simpel inloggen via Facebook zoals bij veel andere apps wel mogelijk is, kan bij de RTL-XL app niet.

Nadat je je account hebt aangemaakt is de weg vrij om de app verder te personaliseren. Onder het menu Instellingen (het tandwielicoontje) kun je instellen welke kleur het design van de app moet hebben. Hou je meer van rood, is groen echt je lievelingskleur of is zwart de kleur naar je hart? Geen probleem, met een kleine tap op een van de negen kleuren pas je het design gemakkelijk aan. 

Persoonlijk videoaanbod instellen

Vervolgens kun je aangeven welke programmatitels je tof vindt om te bekijken door ze een hartje te geven. Deze titels verschijnen voortaan in je gepersonaliseerde videoaanbod, zoals je op de foto hieronder kunt zien. Je kunt altijd gemakkelijk en snel bij je favoriete programma's en zoeken of eindeloos scrollen is niet langer meer nodig: je programma's staan in een handig overzichtje bij elkaar.

rtl xl persoonlijk

Alle video's van RTL-programma's zijn binnen de app en binnen de desktopversie tot 7 dagen na uitzending gratis te bekijken. Wil je uitzendingen terugkijken die langer dan een week geleden zijn uitgezonden, dan heb je een premiumaccount nodig. Deze kun je aanschaffen via de app en kost je 4,99 euro per maand. 

Live meespelen of meepraten

Klaarzitten om 20.30 uur voor een nieuw programma is steeds minder noodzakelijk vanwege alle hedendaagse mogelijkheden van uitgesteld kijken. Ook de opkomst van video-on-demand diensten als Netflix en Popcorn Time zorgen ervoor dat de televisiewereld rigoureuze aanpassingen zal moeten maken om kijkers vast te houden, willen ze niet ondergaan in de vaart de volkeren. RTL probeert hier op in te spelen door in de vernieuwde app de mogelijkheid in te bouwen voor de kijker om interactiever met hun progammering om te gaan.

Rechtsboven in het scherm zie je - links naast het vergrootglas - het icoontje met drie cirkeltjes. Zodra dit icoon in beeld verschijnt, betekent dat dat er op dat moment een programma op tv is waarbij de mogelijkheid bestaat om interactief deel te nemen, gewoon vanaf de bank. Dat kan bijvoorbeeld een spelprogramma zijn waarmee je live kunt meespelen, of meepraten met een talkshow. Op dit moment is deze functie voor slechts een aantal programma's geschikt, maar de verwachting is dat dit aantal snel zal toenemen.

rtl xl interactie

Hoe werkt het? Dat is een ingewikkeld technisch verhaal, maar het komt erop neer dat de app kan horen naar welk programma jij op dat moment kijkt. Om te kunnen meespelen of meepraten is het noodzakelijk dat je de RTL XL-app toegang geeft tot je microfoon. Programma's die geschikt zijn om mee te spelen of mee te praten zenden namelijk een voor de mens onhoorbaar signaal mee, dat opgepikt wordt via de microfoon van je telefoon. Via dat signaal 'weet' de app als het ware welk programma je kijkt waardoor je live kunt deelnemen.

De vernieuwde RTL XL-app is nu te downloaden voor iPhone en iPad. Androidtoestellen kunnen begin november de update naar de vernieuwde app verwachten.

RTL XL

App name
 
Audio en video

Met RTL XL kijk je al je favoriete RTL programma’s waar en wanneer jij dat wilt en blijf je op de hoogte van je favoriete programma's door ze te volgen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden