Vergelijk 2.018.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Move to iOS: Apple maakt Android naar iPhone overstappen makkelijk

Apps Move to iOS: Apple maakt Android naar iPhone overstappen makkelijk
Door ,

Apple begint een nieuw offensief om consumenten naar de iPhone te lokken. Het bedrijf heeft vannacht de 'Move to iOS'-app uitgebracht voor Android, waarmee overstappen nog makkelijker wordt gemaakt.

Apple introduceerde gisteren niet alleen het nieuwe iOS 9, maar ook zijn eerste app voor Android. Verwacht echter niet opeens dat Google en Apple de beste vrienden zijn, want de app heeft maar één doel: zoveel mogelijk gebruikers weghalen bij Android. Met de 'Move to iOS'-app, die gratis gedownload kan worden in de Google Play Store, maakt Apple het makkelijk om over te stappen naar de iPhone. Zo kun je volgende maand direct aan de slag met de iPhone 6S.

Data overbrengen van Android naar iPhone

Move to iOS kan je contacten, berichtgeschiedenis, foto's, video's, browserbookmarks, mailaccounts en agenda overzetten van Android naar je nieuwe iPhone. Om de app te gebruiken begin je het transferproces op je iPhone of iPad. Daar geef je aan dat je je data wil overzetten. Vervolgens wordt er een beveiligd WiFi-netwerk opgezet. Met de Android die je wil overzetten open je Move to iOS en maak je verbinding met dat netwerk. Daarna wordt alles automatisch overgezet.

Apple Move to iOS Apple Move to iOS

Verwacht niet dat je met Move to iOS alvast een voorproefje krijgt van Apple's mobiele besturingssysteem. De app kan eigenlijk alleen gebruikt worden als je al een iPhone of iPad in huis hebt. Voor een echte demonstratie van hoe Apple apps maakt voor Android moeten we nog iets langer wachten. Het bedrijf heeft aangegeven dat er later dit jaar een versie van Apple Music voor Android zal verschijnen.

Heb je het transferproces afgerond, dan biedt Apple je zelfs een oplossing voor je 'oude' Android-smartphone. Je kunt het toestel gratis laten recyclen bij elke Apple Store, zo belooft de fabrikant. Move to iOS werkt op alle Android-smartphones met Android 4.0 of nieuwer. 

Move to iOS

App name
Productiviteit

Met Move to iOS maakt Apple het makkelijk om over te stappen naar een iPhone. Deze app helpt je met het overzetten van je foto's, contacten en andere data van een Android-smartphone naar een iPhone.

Play Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden