Vergelijk 2.686.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BZ Reisadvies app biedt info over veiligheid in het buitenland

Apps BZ Reisadvies app biedt info over veiligheid in het buitenland
Door ,

Met een wereld die alsmaar onveiliger lijkt te worden, is de BZ Reisadviesapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken een handig hulpmiddel op reis om het actuele veiligheidsrisico in landen en gebieden te raadplegen.

'Buiten Europa loopt de toerist bijna overal risico' kopte de NOS vorige week in een artikel op hun site. En het moet gezegd, met aanslagen op toeristen op een Tunesisch strand en in een drukbezochte toeristenwijk in Thailand nog vers in het achterhoofd lijkt het veiligheidsrisico op vakantie inderdaad verslechterd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft al sinds jaar en dag reisadviezen uit voor elk land ter wereld. In deze reisadviezen kun je zien hoe het ministerie het veiligheidsrisico inschat, welke regio's of provincies binnen een land een extra risico met zich meebrengen en of je extra op je hoede moet zijn bij het bezoeken van bepaalde locaties of attracties. 

Om Nederlanders in het buitenland en Nederlanders die van plan zijn op reis te gaan zich in staat te stellen zich beter voor te bereiden op de situatie in het land, heeft Buitenlandse Zaken enige tijd geleden de BZ Reisadvies app ontwikkeld. Met deze app kun je overal ter wereld het officiële en actuele reisadvies raadplegen dat de Nederlandse overheid voor een land of gebied afgeeft.

BZ Reisadvies app

De Reisadvies app kent een aantal handige features. Zo vind je er actuele reisadviezen waardoor je altijd en overal op de hoogte bent van de meest recente veiligheidsrisico's van een land. Ook kun je favoriete landen instellen en krijg je automatisch een melding als het reisadvies van een favoriet land is aangepast door het ministerie.

Reisadvies Google Maps Colombia Reisadvies Colombia Reisadvies kaart Colombia Reisadvies hulp buitenland  

Reisadviezen van de meest bekeken en als favoriet ingestelde landen zijn ook offline te bekijken in de app, zodat je niet per se een internetverbinding nodig hebt. Wel moet je je realiseren dat het reisadvies zonder internetverbinding niet geactualiseerd kan worden. Als je je telefoon zo instelt dat hij notificaties van de Reisadvies app toestaat dan krijg je ook automatisch een melding zodra het reisadvies van een van je favoriete landen is gewijzigd.

Verder vind je ook allerlei handige adressen in de app, zoals de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland en de mogelijkheid om een route te plannen naar de dichtsbijzijnde Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland. Hiervoor zul je overigens wel een internetverbinding tot stand moeten brengen.

 

BZ Reisadvies

App name
 
Reizen

Met de BZ Reisadvies app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt actuele reisadviezen en u hebt in geval van nood de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades in de wereld bij de hand. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden