Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Rabobank lanceert vernieuwde Rabo Bankieren app

Apps Rabobank lanceert vernieuwde Rabo Bankieren app
Door ,

De Rabo Bankieren app van de Rabobank heeft een volledige facelift ondergaan. De gebruikersinterface is helemaal vernieuwd en daarnaast bevat de app verschillende nieuwe functionaliteiten die het bankieren moeten vergemakkelijken.

Na jaren in het oude design wordt het uiterlijk van de Rabo Bankieren app vanaf vandaag drastisch aangepakt. Ook wordt de app uitgebreid met verschillende nieuwe functionaliteiten en krijgt de app een persoonlijker tintje doordat je hem deels naar je eigen wensen kunt inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld de namen van je betaal- en spaarrekeningen aanpassen en ook kun je kiezen welke rekeningen je in je overzicht wilt zien. 

Daarnaast wordt het mogelijk om vanuit de app direct contact op te nemen met een medewerker van de bank door middel van een ingebouwde chatfunctie. Door deze vernieuwingen moet de app een eigen, persoonlijke omgeving worden die draait om de gebruiker, zo stelt de Rabobank in een persbericht. Een aantal van de meest opvallendste veranderingen binnen de Rabo Bankieren app zetten we hieronder voor je op een rij.

Uiterlijk

Het totaal opgefriste design en de vernieuwde gebruikersinterface zijn de meest in het oog springende veranderingen binnen de Rabo Bankieren app. Het home scherm ziet er overzichtelijk uit en je ziet in een oogopslag hoe je rekeningen er qua saldo voorstaan. Verder is er een knop waarmee je direct een nieuwe overboeking kunt starten, een knop naar je berichtenbox en de mogelijkheid om direct live te chatten met een medewerker. 

Rabo app home screen

Voor het inloggen heb je overigens nog steeds je zelfgekozen, vijfcijferige toegangscode nodig. De app beschikt niet over toegangsautorisatie door middel van je vingerafdruk (Touch ID), zoals bijvoorbeeld de bankierenapp van ING wel heeft.

Rekeningoverzicht

Klik op de rekening die je wilt bekijken en in het overzicht zie je alle transacties gesorteerd op datum. Klik op de bij- of afschrijving en je krijgt mere informatie te zien, zoals de omschrijving van de transactie en bijvoorbeeld het tijdstip waarop je gepind hebt. Ook kun je hier een onterechte afschrijving terug laten boeken (storneren), bijvoorbeeld omdat je een abonnement al op hebt gezegd maar het bedrag toch afgeschreven wordt van je rekening.

 Rabo rekeningoverzicht

Verder kun je zelf een handige naam voor je rekeningen kiezen. Ben je bijvoorbeeld aan het sparen voor een wereldreis? Dan kun je je de naam van je spaarrekening daarop aanpassen. En, handig voor zzp'ers: in de nieuwe app kun je tot zeven zakelijke rekeningen toevoegen, zodat je niet meer opnieuw hoeft in te loggen met andere inloggegevens als je wilt switchen van je privé naar je zakelijke rekening.

Betalen

Met de oude app kun je alleen geld overmaken naar rekeningnummers waar je het afgelopen jaar geld naar hebt overgemaakt of van hebt ontvangen. Overige transacties zul je eerst moeten goedkeuren met de Rabo Scanner. Met de vernieuwde app kun je voortaan ook instellen dat je overboekingen naar onbekende rekeningen, ook iDeal, toestaat zonder het gebruik van de Rabo Scanner of Random Reader, tot een zelf in te stellen maximum van 250 euro per week. Handig dat je dan écht niet meer van de bank af hoeft te komen bij het online shoppen.

Betalen zonder Rabo Scanner

Zelf regelen en contact

Daarnaast kun je met de nieuwe app ook tal van andere bankzaken regelen. Zo kun je direct je pas blokkeren als je deze bent kwijtgeraakt en je kunt je bestedingslimiet aanpassen voor incidentele grote uitgaven. Ook aan reislustige klanten is gedacht. Zo sluit je gemakkelijk een reisverzekering af en kun je je pas instellen op gebruik buiten Europa. Een aantal van deze functies zat overigens ook al verwerkt in de oude Rabo Bankieren app, maar daar zat het erg diep in de app verstopt. Nu roep je het zelf regelen-menu op met maar één swipe. 

Mocht je er met het zelf regelen toch niet uitkomen, dan kun je altijd direct live met een medewerker van de bank chatten via de app. Klik in het basisscherm rechts op de medewerkersfoto (het groene bolletje geeft aan dat er een medewerker online is) en stel je vraag. Je krijgt dan direct antwoord en hulp.

Zelf regelen Rabo Bankieren

Rabo Bankieren

App name
 
Financiën

Regel je bankzaken online en waar je ook bent met de Rabo Bankieren app. Overschrijven, sparen, saldo checken en inplannen: het kan allemaal. 

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden