Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De drie beste online soccer manager apps voor je smartphone

Apps De drie beste online soccer manager apps voor je smartphone
Door ,

Gek op voetbal? Volg je elke wedstrijd, van de Eredivisie en de buitenlandse competities tot de Champions League? Dan wil je de volgende drie online soccer manager apps waarschijnlijk wel eens uitproberen.

Tegenwoordig speelt voetbal zich niet alleen meer af op je televisie. Er zijn legio apps voor je smartphone en tablet, de hele FIFA-serie voor je PC of spelcomputer daargelaten, waarmee je continu bezig kunt zijn met je favoriete sport. Van Tiki Taka Soccer waarin je met de spelers zelf probeert vele wedstrijden te winnen tot echte voetbalmanagement apps als Online Soccer Manager, Hattrick en FIFA 15 Ultimate Team: de mogelijkheden lijken eindeloos. 

Met de start van het nieuwe voetbalseizoen is de tijd aangebroken dat de ingedutte aandacht voor de sport weer wat aangewakkerd wordt. De amateurclubs beginnen deze maand weer en ook de professionele competities starten als vanouds weer aan het einde van de zomer. Om die reden reviewen wij hier voor jou de beste online soccer management apps, voor als je er op TV en internet nog geen genoeg van kunt krijgen. 

Online Soccer Manager

Een van de meest populaire apps op het gebied van online soccer management is de gelijknamige app Online Soccer Manager. De game is er voor iOS en Android en laat je zelf de manager worden van een voetbalteam naar keuze dat je mag begeleiden op weg naar de top. Aan de start van het spel kies je een team uit en kun je beginnen met het trainen en managen van je eigen voetballers. En dat gaat behoorlijk diep. En het is nog niet zo makkelijk als je misschien zou denken: de opties lijken eindeloos.

online soccer manager

Met Online Soccer Manager speel je een volledig seizoen met je eigen team. Je traint je voetballers, bepaalt de opstelling aan de hand van de opstelling en sterkte van de tegenstander en kiest een tactiek die jou het beste lijkt. Voor het seizoen start kun je een aantal voorbereidingsdagen nemen en vervolgens vindt er elke avond een wedstrijd plaats. Een wedstrijd die je, hopelijk, wint, omdat je je team zo goed voorbereid hebt. Hoe meer je wint, hoe beter de plaatsing van je team en hoe hoger je uiteindelijke eindscore.

Als je niks van voetbal weet, kan OSM overdonderend zijn. Zo kun je verschillende trainers aannemen voor je team, oefenwedstrijden spelen, spelers kopen en verkopen, verschillende aanval-en verdedigingstactieken uitproberen, de opstelling veranderen, sponsors selecteren en nog veel meer. De daadwerkelijke uitwerking van je acties is lastig in te schatten, omdat je pas na een wedstrijd kunt zien wat je inspanningen (ongeveer) bewerkstelligd hebben. Dat maakt OSM moeilijk en je zult moeten doorbijten om de mechaniek van de game te doorgronden. Maar dat is voor veel fans natuurlijk geen probleem.

Online Soccer Manager

App name
 
Games

Teken een contract als manager en leid je eigen voetbalteam op weg naar de winst en tot grote hoogten met Online Soccer Manager.

Play Store App Store

Hattrick

Hattrick is een voetbalmanagement app voor iOS en Android die erg professioneel oogt. Je hebt niet zoals bij OSM de mogelijkheid om een bekend team te managen, maar je kunt wel heel erg de details en de cijfertjes induiken. Dat maakt Hattrick op zijn eigen manier uitdagend en behoorlijk leuk om te spelen. Vooruit, wij hebben nog nooit van spelers als Eppo Eilders en Marciano Blitterswijk gehoord, maar hoe langer je speelt, hoe meer je spelers een eigen identiteit krijgen en je ze leert waarderen.

Met Hattrick speelt jouw team elk weekend tegen een andere speler. Je kunt elke wedstrijd live volgen met een soort nieuwsfeed, wat erg leuk is om te zien en een toevoeging is aan de game. Daarnaast heb je uitgebreide controle over je financiën, kun je zelfs zien hoeveel kaartjes er verkocht zijn, wat je supporters denken en heb je natuurlijk de mogelijkheid om trainingen, tactieken en nog veel meer tot in de puntjes te micro-managen. 

hattrick hattrick

Hattrick oogt duidelijk professioneler dan Online Soccer Manager, niet alleen door het design, maar ook doordat de verschillende statistieken meer inzicht bieden in wat de keuzes die je maakt voor invloed hebben. Dat is bij Online Soccer Manager soms minder makkelijk te doorgronden en geeft Hattrick een kleine voorsprong. Het is jammer dat je niet een specifiek team kunt spelen om te managen. In plaats daarvan word je opgezadeld met een team van spelers dat niet bestaat. Toch weet Hattrick lang te vermaken. 

Hattrick

App name
 
Games

Voetbalfanaat? Wil je je eigen team managen? Probeer dan eens Hattrick: de kwaliteitsgame in voetbalmanagement die al een hele tijd bestaat. 

Play Store App Store

FIFA 15 Ultimate Team

FIFA 15 Ultimate Team combineert het beste van twee werelden: naast het managen van je eigen voetbalteam kun je er ook zelf de wedstrijden mee spelen. FIFA 15 Ultimate Team is een prachtig vormgegeven spel en maakt gebruik van 3D-graphics. Dat zie je helaas ook wel aan hoeveel opslag deze game inneemt op je telefoon: dat is ruim 1,2GB. Mocht je een toestel hebben met minder opslagruimte, dan zou het goed kunnen dat je FIFA 15 Ultimate Team niet eens geïnstalleerd krijgt. Voor de gelukkigen wacht echter een mooie game. 

fifa 15 ultimate team

Het spelen van de wedstrijden werkt bijzonder makkelijk voor een spel dat alleen bestuurd kan worden met je vingers op een touchscreen. Eigenlijk zijn er 4 grote knoppen die elk een andere functie hebben. Als jouw team de bal heeft, kun je sprinten, passen en schieten en met de linkerknop de renrichting aangeven. Als je verdedigt, krijgen de knoppen een andere functie, waaronder een om de bal af te pakken van de aanvaller. Het daadwerkelijke spelen van wedstrijden werkt vlot en soepel. 

Iets onderbelicht in FIFA 15 Ultimate Team is de mogelijkheid om je team te managen. Dat kan net wat minder uitgebreid dan bij spellen als Hattrick en OSM, maar het spel geeft je nog steeds de mogelijkheid om opstellingen, tactieken en dergelijke aan te passen. FIFA 15 is vooral uniek in de zin dat het je toegang geeft tot echte spelers, teams en stadions. Dat is iets wat je bij weinig andere games voor je smartphone terug kunt vinden en een meerwaarde van dit spel.

FIFA 15 Ultimate Team

App name
 
Games

Voetbalmanagement en gamen in één app: dat is FIFA 15 Ultimate Team.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden