Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft Send maakt e-mail als chat-app voor iPhone

Apps Microsoft Send maakt e-mail als chat-app voor iPhone
Door ,

Gaat e-mailen je te langzaam? Vind je het te formeel en zou je willen dat je vlotter heen en weer kunt communiceren? Dat vonden ze bij Microsoft ook. Om die reden is de app Send uitgebracht: nu kun je e-mailen alsof je een chatgesprek aan het voeren bent.

Vannacht kondigde Microsoft een nieuwe app aan: Send. Met Send introduceert het Amerikaanse bedrijf een manier om je e-mailverkeer persoonlijker en minder formeel te maken. Het heeft wat weg van instant messaging apps als Whatsapp en Facebook Messenger, maar werkt nog steeds met je e-mailaccount en de verschillende contacten die je daarin opgeslagen hebt. De app incorporeert je contacten en laat je snel conversaties beginnen met een duidelijke en gemakkelijke interface. 

Het moge duidelijk zijn dat je gewone e-mailverkeer niet met Send gesynchroniseerd zal worden. Send fungeert als een verlengstuk voor je mailaccount, een beetje zoals Google Hangouts dat doet voor Gmail. Het geeft je de mogelijkheid om zonder subject line of ander moeilijk gedoe makkelijk en snel een gesprek te beginnen met een contactpersoon. Microsoft wil de lange, formele gesprekken minder prominent op de voorgrond brengen en e-mailen weer makkelijk, snel en leuk maken. 

microsoft send microsoft send

Het is de vraag in hoeverre mensen daadwerkelijk Send gaan gebruiken ter vervanging van e-mail. Sommige berichten en contactpersonen benader je nu eenmaal op een andere manier. Desondanks blijft Send een handige toevoeging. Op het moment is de app alleen nog voor iOS beschikbaar in de VS, maar hij zal ook uitgerold worden naar Android en Windows Phone en naar andere landen. Daarnaast werkt de app alleen nog met Office 365 bedrijfs-en schoolaccounts, maar ook dat wordt in de toekomst verder uitgebreid. 

Send

App name
 
Communicatie

Met Send maak je je e-mailverkeer net zo vlot en on-the-go als met een programma als Whatsapp. 

App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden