Vergelijk 2.485.306 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tips: je gebruik en opslag inzien in WhatsApp

Apps Tips: je gebruik en opslag inzien in WhatsApp
Door , - 1 reactie

Staat je smartphone op onverklaarbare wijze vol? Had je zeker nog een paar 100 MB over, maar kan er nu niks meer bij? Wie weet is WhatsApp de boosdoener. Al gauw sla je namelijk ongemerkt honderden MB's aan filmpjes en foto's op. Wij leggen je uit hoe je dat in WhatsApp kunt inzien.

Als je deel bent van meerdere groepen op WhatsApp en verder ook veelvuldig van de dienst gebruik maakt, zou het kunnen dat de app (stiekem) al een behoorlijke druk legt op het geheugen van je smartphone. Een verzameling filmpjes en foto's in een WhatsApp-groep of gesprek kan al zo enkele honderden MB's bedragen. Telefoons die maar 16 GB of minder aan opslag hebben, zitten dan al vrij snel vol. Die ruimte kun je beter gebruiken. 

whatsapp opslag

Om het gebruik van je geheugen door WhatsApp in te kunnen zien, moet je in de instellingen van WhatsApp kijken. Als je bij 'Data- en opslaggebruik' kijkt onder 'Gebruikte opslag' krijg je een overzicht, zoals je dat hierboven ziet. Per gesprek dat je voert, of per groep, krijg je een overzicht van de hoeveelheid geheugen die gebruikt wordt, wanneer je daar verder op tikt krijg je een overzicht met het aantal berichten en het soort berichten. In ons geval was het tweede gesprek 80,8 MB groot en bestond het uit meer dan 9000 berichten. Het eerste gesprek was 126 MB groot, maar bestond uit maar 6000 berichten.

Daaruit blijkt dat het eerste gesprek waarschijnlijk een stuk meer foto's en filmpjes bevat dan het tweede gesprek, dat meer losse stukken tekst had. Als je geheugen op je telefoon vrij wil maken, is het dus slim om naar de grootte van een gesprek te kijken en niet naar het aantal berichten. In dit geval zou het slim zijn om bij gesprek 1 wat filmpjes en foto's te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook meerdere gesprekken of media tegelijkertijd verwijderen. In het overzicht van berichten en medie in een gesprek, kun je onderaan kiezen voor 'Ruimte vrijmaken'.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden