Vergelijk 2.686.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tips: Je WhatsApp nummer wijzigen en overzetten

Apps Tips: Je WhatsApp nummer wijzigen en overzetten
Door , - 1 reactie

Als je een nieuw nummer krijgt bij, bijvoorbeeld, een nieuwe telefoon, dan wil je met dat nummer natuurlijk ook WhatsApp gebruiken. Maar je wilt niet al je contacten en gesprekken kwijtraken van je oude nummer. Hier is een handige tip hoe je dat voor elkaar krijgt.

Stel: je krijgt een nieuwe telefoon van je werk en je wil ook daar graag WhatsApp op installeren. Maar tegelijkertijd wil je de gegevens, gesprekken en contacten van de WhatsApp account die op je oude nummer staan niet kwijtraken. Je wil alles overzetten, maar wel je nieuwe nummer over je oude nummer heenschrijven. Dat kan! Je kunt al je data overzetten en ervoor zorgen dat je niet aan iedereen je nieuwe nummer door hoeft te geven. In deze tip leggen wij je uit hoe je dat doet voor iOS, Android en Windows Phone. 

nummer wijzigen nummer wijzigen

Je nummer veranderen is op iOS, Android en Windows Phone erg makkelijk: je moet ervoor zorgen dat je nieuwe nummer actief is op je telefoon en SMS'jes en oproepen kan ontvangen. Stop je nieuwe simkaart dus in je toestel. Check voor je begint in WhatsApp even met welk nummer je geregistreerd staat. Dit vind je onder 'instellingen' -> 'account' -> 'betalingsinformatie. Is dit je oude nummer, dan klopt het en kun je verdergaan. 

Vervolgens open je WhatsApp en ga je naar je 'instellingen'. Dan druk je op 'account' en vervolgens op 'wijzig nummer'. Nu vul je in het eerste veld je oude nummer in en in het tweede veld vul je je nieuwe nummer in. Als je klaar bent, druk je op 'gereed'. Je oude nummer wordt nu verwijderd. Als je je nieuwe nummer geverifieerd hebt, worden al je gegevens gemigreerd naar je nieuwe account. Daarmee is alles rond en kun je verder WhatsAppen.

WhatsApp

App name
 
Communicatie

WhatsApp is een populaire berichtendienst waarmee je gemakkelijk berichten, foto's en video's kunt uitwisselen met vrienden en familie. WhatsApp is een van de meest gedownloadde apps van dit moment en kan nu ook gebruikt worden om mee te bellen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden