Vergelijk 2.623.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Voedselverspilling de wereld uit helpen met de Too Good To Go-app

Apps Voedselverspilling de wereld uit helpen met de Too Good To Go-app
Door ,

Wil je helpen om voedselverspilling tegen te gaan, maar weet je niet zo goed hoe? Too Good To Go helpt je een handje.

Hoe kun je nou met een app voedselverspilling tegengaan? Is het een soort rekenmachine zodat je precies weet wat je in huis moet halen en koken om geen hapje over te houden? Nee dat niet. Too Good To Go dient min of meer als een webshop voor restjes. Restaurants, winkeliers, hotels en bakkers bieden via Too Good To Go aan wat zij teveel hebben ingekocht. Per dag zijn er een bepaald aantal Magic Boxes beschikbaar per winkel. Deze dozen worden dan gevuld met broodjes, beleg, groente en fruit of net wat er die dag over is. Deze doos koop je als consument voor een fractie van de inkoopprijs en de verkoper hoeft zo niets weg te gooien.

toogoodtogo toogoodtogo

Aan de slag met de app

Zodra je de app hebt gedownload en opgestart. Zal de app je eerst vragen om een account aan te maken. Daarna wordt uiteraard gevraagd of je je locatie wilt delen zodat de app voor je kan uitzoeken bij welke handelaren jij terecht kunt voor een doosje. Je kunt kiezen of je de locaties in een lijst wil zien, op een kaart of dat je de app laat zien welke opties het meest geschikt voor je zijn. Dat laatste heeft ook te maken met de beschikbaarheid, in dit overzicht komen alleen locaties waar je dezelfde dag nog terecht kunt.

Too Good To Go

App name
 
Gezondheid

Met Too Good To Go bestel je een 'Magic Box' vol met voedsel dat anders zou worden weggegooid. Download de app om meteen voedselverspilling tegen te gaan.

Play Store App Store

Je kiest een winkel uit en reserveert de box. Deze box kun je dan tussen vooraf bepaalde tijden ophalen. Pas aangekomen op de locatie kom je erachter wat je krijgt. Dat is wel een beetje lastig met het plannen van het avondeten. Met de lunch kom je wel altijd goed uit. Het aanbod dat je tegenkomt hangt uiteraard af van hoeveel winkeliers en bakkers er in jouw omgeving meedoen. Toch doen er steeds meer adressen mee.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden