Vergelijk 2.691.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Harry Potter : Wizards Unite vanaf vrijdag te spelen

Apps Harry Potter : Wizards Unite vanaf vrijdag te spelen
Door ,

Goed en slecht nieuws voor Harry Potter fans. De nieuwste mobile game, Harry Potter: Wizards Unite, is vanaf vrijdag 21 juni te spelen. Slechte nieuws: hier in Nederland moeten we nog even wachten voordat we met de titel aan de slag kunnen. Mogelijk kunnen Nederlandse gamers het spel dan ook spelen, zij het via een omweg.

Drie jaar geleden lanceerde Niantic een smartphone game die de wereld van miljoenen gamers op z’n kop zette. We hebben het natuurlijk over Pokémon GO. Je speelde als een fictief personage dat maar één doel heeft: alle Pokémon vangen. In plaats van lui en onderuitgezakt op de bank te zitten, speel je het spel door in de buitenlucht rond te lopen. Al lopende kom je de meest uiteenlopende Pokémon tegen, die je met behulp van je pokéballs moet zien te vangen. Door flinke afstanden te wandelen, broed je Pokémon eieren uit. Naast Pokémon bevatten deze tevens item die je tijdens de jacht helpen.

Pokémon GO was een doorslaand succes en introduceerde een nieuw gaming genre dat megapopulair was onder gamers. Dat vraagt natuurlijk om een opvolger. En die komt er binnenkort. De makers van de game hebben de Pokémon GO formule toegepast op het Harry Potter universum. Het resultaat is Harry Potter: Wizards Unite.

Over Harry Potter: Wizards Unite

De Harry Potter titel verscheen eerder al in bètavorm in Australië en Nieuw-Zeeland. Via Twitter laat uitgever weten dat het spel vanaf aankomende vrijdag is te spelen. De lancering beperkt zich op dit moment tot de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer gamers het spel in ons land kunnen downloaden, is onduidelijk. Via de Tweet vraagt Niantic om de berichtgeving goed in de gaten te houden om te kijken wanneer hij “live gaat in jouw regio”.

De gameplay van Harry Potter: Wizards Unite is nagenoeg identiek aan die van Pokémon GO. Je loopt buiten rond met je smartphone in je handen. Terwijl je in de buitenlucht grasduint, kom je vanzelf dementors, griffioenen, chimaera’s en andere magische wezens uit het Harry Potter universum tegen. Met behulp van je toverstaf en spreuken vang je ze. Net als bij Pokémon GO hoef je alleen maar met je vinger over het scherm te vegen als je een wezen tegenkomt.

Hoe zit het in Nederland?

Zoals gezegd wordt Harry Potter: Wizards Unite aanstaande vrijdag in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk uitgerold. Daarmee luidt Niantic de wereldwijde release van het spel in. Wanneer ons land aan de beurt is, kunnen we niet zeggen. Mogelijk moeten wij een tijdje wachten voordat wij ermee aan de slag kunnen.

Misschien ook niet. Kun je de lancering van Pokémon GO nog herinneren? Dat spel verscheen eveneens op een later tijdstip in de Play Store en App Store in ons land. Toch was het spel al eerder te spelen. Het enige dat je daarvoor hoefde te doen was het APK-bestand te downloaden, die overal op internet te vinden was. Wie weet gebeurt exact hetzelfde met Harry Potter: Wizards Unite.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden