Vergelijk 2.492.215 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zo volg je het Eurovisie Songfestival op de voet

Apps Zo volg je het Eurovisie Songfestival op de voet
Door ,

Nog een paar uur en de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival gaat van start. Kun je niet wachten om het Europese zangtalent live te zien en te horen? Dan biedt de app wellicht uitkomst. Hier vind je alles wat je moet weten over de deelnemers. Een must-have voor de liefhebbers.

Vanavond om 21:00 is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival te zien op de televisie. Onder anderen Cyprus, Montenegro, Polen, Tsjechië, België en IJsland mogen dan hun zangkwaliteiten demonstreren. Wij moeten nog tot aankomende donderdag wachten om Duncan Laurence in actie te zien met zijn nummer Arcade. Bij de bookmakers is hij een van de favorieten om met de winst naar huis te gaan. Of Duncan geschiedenis schrijft en met de titel aan de haal gaat, weten we aankomende zaterdag, als de finale plaatsvindt in Tel Aviv.

Eurovisie Songfestival 2019 app

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes omtrent het Eurovisie Songfestival? Dan heb je bijna een dagtaak om al het nieuws te volgen die de media hierover schrijven. Met de Eurovisie Songfestival app is het een peulenschilletje om alle ins and outs te volgen. De app bundelt het laatste nieuws, spraakmakende foto’s, video’s en podcasts in één app. Met een druk op de knop ben je in no-time op de hoogte van de laatste perikelen.

Uiteraard biedt de app nog veel meer. Het is de plek om alles over de deelnemers te vinden. Alle zangers en zangeressen hebben een eigen biografiepagina waarin ze over hun zangcarrière vertellen. Tevens vind je hier alle songteksten en algemene informatie over het land dat ze vertegenwoordigen. Zo lezen we bij Duncan bijvoorbeeld dat Nederland vier keer eerder het Eurovisie Songfestival wist te winnen.

Eurovisie Songfestival

App name
Audio en video

Met de Eurovisie Songfestival app blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bekijk het speelschema, maak kekke selfies, koop de officiële merchandise en lees alles over de ins and outs van de kandidaten. De app is geheel gratis te downloaden in de Play Store en App Store. 

Play Store

De app heeft tevens enkele spelelementen. Douze or Boos heeft iets weg van Tinder: je hoort een fragment van twintig seconden en je veegt naar links als je de track niks vindt en naar rechts als je er helemaal weg van bent. Je krijgt uiteraard niet te horen wie de zanger(es) is of hoe het nummer heet. Tijdens de live-uitzending kun je op je favoriete kandidaten stemmen door ze punten te geven, zonder twijfel het hoogtepunt van de app.

De echte Eurovisie Songfestival fanaten zullen weg zijn van de ‘Eurovisie Selfies’. Schiet een plaatje van jezelf en geef deze een speciale Eurovisie filter. Je kunt overigens ook de hoofdcamera gebruiken of kiekjes die je eerder hebt geschoten om te op te kalefateren. Via de app kun je losse nummers of een karaokeversie van jouw lievelingsnummers kopen. Tevens vind je hier officiële merchandise van het Eurovisie Songfestival, zoals T-shirts, mokken, CD’s en DVD’s. Natuurlijk -we zouden het bijna vergeten- is het Songfestival ook live te bekijken met de app.

Schema

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival is dinsdagavond 14 mei om 21:00 Nederlandse tijd. De tweede halve finale, waarin onder anderen onze Duncan optreedt, is donderdagavond 16 mei om 21:00. Zaterdagavond is de finale.

Dit jaar doen er 41 landen mee aan het Eurovisie Songfestival. Ieder jaar kijken er gemiddeld zo’n 200 miljoen mensen naar de live-optredens. De eerste editie was in 1956, inmiddels zijn we bij de 64e editie aanbeland.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden