Vergelijk 2.488.018 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Red Dead Redemption 2 Companion: breid jouw avontuur uit

Apps Red Dead Redemption 2 Companion: breid jouw avontuur uit
Door ,

Met de release van Red Dead Redemption 2 is er weer een absolute topgame op de markt verschenen. Het spel, dat tot nu toe exclusief te koop is voor de PlayStation 4 en Xbox One, beschikt ook over een eigen smartphone-applicatie. De hoogste tijd om deze nader te onderzoeken.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Rockstar afgelopen week een parel van een game heeft uitgebracht. Op dit moment hangen miljoenen gamers wereldwijd de digitale cowboy uit op hun console. Natuurlijk kun je Red Dead Redemption 2 op de oude vertrouwde manier spelen zonder accessoires. Verplicht ben je dat echter niet, want Rockstar heeft tegelijkertijd met de launch ook haar eigen applicatie gelanceerd: de RDR2: Companion-applicatie. De app is te verkrijgen voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Red Dead Redemption 2 Companion

Hartstikke handig dat deze applicatie voor zoveel smartphonegebruikers beschikbaar is, maar het zou fijn zijn als de Companion-app op alle telefoons zou draaien. Dat doet het bij Android-toestellen namelijk niet. Dit lijkt iets te maken hebben met het soort processor die in je smartphone zit. Op de redactie hebben we na vele pogingen met de HTC U12 Plus eindelijk het geluk aan onze zijde. Let er wel op dat je de app niet met een beperkte databundel binnenhaalt, want RDR2: Companion is ongeveer 193MB groot.

red dead redemption 2 red dead redemption 2 red dead redemption 2

Eenmaal in de app en ingelogd met je Rockstar Social Club-account is het de hoogste tijd om de vele mogelijkheden door te spitten. Een handige feature is de Live Map. Tijdens het spelen volgt de applicatie precies waar je bent, zodat je op het grote scherm niet hoeft te pauzeren. Ook kun je markeringen plaatsen die linea recta naar je console worden verzonden. Handig, want de kans dat je helemaal verloren raakt in de spelwereld met de Companion-app wordt zo op een minimum gehouden.

Daarnaast toont de applicatie ook belangrijke informatie en statistieken over hoofdpersoon Arthur Morgan. Het voordeel hiervan? Je kunt de HUD in Red Dead Redemption 2 lekker uitzetten voor een nog betere spelervaring. Zonder icoontjes ziet de hele game er nog een stuk filmischer uit. Ook kun je in de applicatie een kijkje nemen in het dagboek van Arthur. Een uitgebreide handleiding van het spel is eveneens terug te vinden in de app. Wel is het aan te raden om een relatief groot scherm te gebruiken voor RDR2 Companion, want de letters zijn nogal klein. 

RDR2: Companion

App name
 
Games

Verbind de Red Dead Redemption 2 Companion-app met je PlayStation 4 of Xbox One en breid je avontuur met Arthur Morgan uit. Check op je smartphone de interactieve map, je strategiegids, handleiding en nog veel meer.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden