Vergelijk 2.416.125 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Follow JC Go: spirituele zoektocht naar alle heiligen

Apps Follow JC Go: spirituele zoektocht naar alle heiligen
Door ,

Pokémon Go is inmiddels alweer ruim 2 jaar te spelen, maar mag zich nog altijd een van de meest populaire smartphonegames van nu noemen. Zelfs de katholieke kerk is het succes niet ontgaan. Vandaar dat zij nu met haar eigen variant van dit augmented reality-spel komt: Follow JC Go.

Spirituele ontdekkingsreis in Follow JC Go

Hoewel sommigen denken dat Pokémon Go niets meer is dan een veredeld smartphonespelletje voor de allerkleinsten, hebben we op de redactie gezamenlijk de nodige uurtjes besteed aan het spel. En nee, niet alleen om het fenomeen te onderzoeken. We durven zelfs te stellen dat het, vooral in het begin, de spuigaten uitliep. Spoelen we echter een kleine 1000 dagen vooruit, dan moeten we toegeven dat de rek er een beetje uit is. De game valt nogal in herhaling en vechten tegen je vrienden is nog altijd niet mogelijk. 

Er zijn in de tussentijd heel wat copycats verschenen, maar Follow JC Go is bij uitstek de meest opvallende van allemaal. Het spel is gemaakt door en voor katholieken of mensen die meer willen weten over Jezus Christus en het geloof. Wellicht dat Follow JC Go het licht in de duisternis is dat ons weer op het juiste pad weet te brengen in Nederland, want afgelopen week werd bekend dat Nederland voor het merendeel niet meer gelooft. Je zou bijna denken dat het spel speciaal voor Nederlanders is gemaakt, maar dat valt in de praktijk toch wat tegen.

follow jc go follow jc go follow jc go

Het grootste probleem doet zich dan ook voor in het begin: het spel is enkel nog te spelen in het Spaans. We twijfelden op de redactie dan ook of de game wel écht afkomstig was van de katholieke kerk. Gelukkig kregen we al snel bevestiging vanuit de Corriere della Sera dat zelfs de paus het spel al zijn zegen had gegeven, en wie zijn wij om zijn besluit te minachten? De hoogste tijd om Google Translate erbij te pakken en op pad te gaan met ons alter ego in Follow JC Go.

In de game zelf ga je niet als in Pokémon Go op zoek naar monsters. Om verwarring te voorkomen zijn voor de zekerheid ook katholieke priesters er uitgelaten. In plaats daarvan ga je op zoek naar brood, wijn, spirituele ontdekkingen en het ontmoeten van heiligen. De heiligen hoef je echter niet in elkaar te slaan en/of in een Poké Ball te stoppen. Het enige wat je moet doen is het correct beantwoorden van de vraag die het poppetje aan jou stelt. Gezien onze minieme kennis van de Bijbel en de Spaanse taal is dit lastiger dan verwacht.

follow jc go follow jc go follow jc go

Voor sommige achievements in het spel heb je ook een X aantal broden of wijnen nodig. Ben je te lui om een rondje om de kerk te maken voor het verzamelen van deze elementen, dan kun je er ook voor kiezen om deze in-game te kopen. Bijna net zo nutteloos als het kopen van een aflaten, ware het niet dat jouw geld volgens het digitale kinneke Jezus gedoneerd zal worden aan een liefdevolle organisatie. Daarnaast is er in de map ook een soort navigatiemogelijkheid aanwezig om de dichtsbijzijnde bushalte, restaurant of een andere hotspot op te zoeken.

Nog even laten liggen

Zelf zouden we het vooralsnog afraden om de game te spelen. Niet alleen vanwege de taalbarrière, maar ook de willekeurige momenten dat Follow JC Go er ineens mee ophoudt vanwege verbindingsproblemen zijn bijzonder irritant te noemen. Daarnaast is er vrij weinig te beleven in het spel zelf. We hebben alle hoop erin dat het Vaticaan de aankomende weken achter de schermen alles op alles zet om het spel een stuk aantrekkelijker gaat maken.

Follow JC Go

App name
 
Games

Follow JC Go is gebaseerd op het razend succesvolle Pokémon Go. In een vergelijkbare spelwereld ga je op zoek naar brood, wijn, spiritualiteit en de katholieke heiligen. Verzamel ze allemaal om je dichter bij Jezus te brengen.

Play Store App Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden