Vergelijk 2.488.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Maps toont oplaadpunten voor elektrische auto's

Apps Google Maps toont oplaadpunten voor elektrische auto's
Door , - 1 reactie

Google Maps is de afgelopen jaren een stuk slimmer geworden. De zoekgigant bewijst echter dat het nog altijd beter kan. Vanaf nu toont haar eigen navigatie-app namelijk ook informatie over oplaadpunten voor elektrische auto's.

Google Maps is ervoor gemaakt om je zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B te brengen. Waar we in het begin van deze eeuw nog aangewezen waren op onze TomToms voor een fatsoenlijke navigatie, hebben we deze peperdure ondingen gelukkig aan de kant kunnen schuiven door de steeds beter wordende smartphonenavigatie-apps, waaronder Google Maps. Net als Maps veranderde ook het vervoer door de jaren heen.

Google Maps toont oplaadpunten

Een belangrijk punt is de overgang van benzinewagens naar elektrisch rijden. Lekker voordelig en het milieu zal je ook bedanken, maar erg groot is het bereik van deze auto's vaak niet en oplaadpunten zijn schaars. Dankzij Google Maps kun je vanaf nu gelukkig wel zien waar die schaarse oplaadpunten precies staan. Wellicht niet zo nodig wanneer je dicht bij huis rijdt en beschikt over een oplaadpaaltje, maar naar het buitenland reizen zonder weet van oplaadplekken is vrij riskant.

ev charging search

In Google Maps worden onder meer oplaadpunten van Tesla en Chargepoint weergegeven. In specifieke delen van de wereld, waaronder de VS, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, worden bovendien oplaadpunten van andere bedrijven getoond. Gebruikers van Google Maps moeten gebruikmaken van termen als 'ev charging' en 'ev charging stations' om een overzicht te zien van nabije oplaadpunten. De navigatie-app toont vervolgens verdere info over het type oplader, de hoeveelheid poorten en de oplaadsnelheid.

Google Maps

App name
 
Navigatie

De navigatie-app van Google die je overal ter wereld brengt waar je moet zijn. Ontdek de beste plekken in de stad, hou rekening met realtime verkeersinfo en vind gedetailleerde informatie over meer dan 100 miljoen plaatsen. 

Play Store App Store

De update verschijnt eerst voor Android en iOS, om vervolgens naar de desktop af te reizen. Op moment van schrijven is er in Nederland echter nog niets van deze update te vinden, laat staan dat duidelijk is in hoeverre alle oplaadpunten van ons kikkerlandje mee zijn genomen.

ev charging search

(Via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden