Vergelijk 2.494.776 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

5 leuke spelletjes voor op vakantie

Apps 5 leuke spelletjes voor op vakantie
Door ,

Het is vakantie. Dat betekent voor de meeste mensen dat ze even klaar zijn met werken. Omdat wij bij GSMinfo.nl jullie alle rust willen bieden, hebben wij alvast 5 leuke spelletjes voor op vakantie op een rijtje gezet zodat je daar zelf niet meer naar hoeft te zoeken.

De vakantie is al weer even bezig en we genieten er massaal van. Eindelijk de ruimte om rustig een boekje te lezen, tijd om met het gezin door te brengen of dutjes te doen in de zonneschijn. Heerlijk die vrijheid, maar wat doe je nou met al die lange heenritten, vermoeiende terugritten en warme zomermiddagen? Hoe vermaak je jezelf tijdens het zonnebaden? Een spelletje spelen! Het is leuk, kan even tussendoor en kost weinig energie. Soms is het heerlijk om gewoon even ongegeneerd, gedachteloos spelletjes op je smartphone te spelen. Om dit proces nog makkelijker te maken hebben wij vijf games uitgekozen die ideaal zijn op vakantie.

1. Unpuzzle 

unpuzzel

Persoonlijk vind ik puzzelen fantastisch. Even een moment van volle focus waardoor je aan niks anders hoeft te denken. Unpuzzle is hier een leuke variatie op. Zoals de naam misschien al doet verklappen, is Unpuzzle een spel waarbij het de bedoeling is om een puzzel uit elkaar te halen in plaats van in elkaar te zetten. Dat klinkt misschien makkelijk, maar door alle beperkingen die je gaandeweg tegenkomt kan het nog best een uitdaging zijn.

Naast Unpuzzle blijven alle klassieke puzzelspellen ook nog steeds populair op vakantie. Een spelletje Sudoku, Zweedse puzzels of zoek de verschillen. Alle puzzelgames zijn leuk op vakantie. Eén van de grootse voordelen van puzzelspellen in het buitenland is dat ze vrijwel allemaal offline te spelen zijn. Zo kom je ook niet in de problemen met jouw bundelkosten.

2. Pokémon Go

Pokemon Go, Screenshot   Pokemon Tom 2

Dit spel kennen we inmiddels allemaal. Of je het daadwerkelijk speelt is een ander verhaal. Wij hebben dit spel om een aantal redenen in ons lijstje gezet. Als eerste is het spel natuurlijk gebaseerd op het vangen van Pokémon. Sommige Pokémon zijn alleen op bepaalde continenten te vinden. Sla je slag door op je vakantie-adres te scouten naar nieuwe Pokémon. Geef daarnaast je aantal nieuw ontdekte Pokéstops ook een flinke boost door Pokéstops te draaien die je nog nooit eerder gedraaid hebt. 

Ten tweede zorgt dit spel er voor dat je misschien hele andere routes gaat wandelen dan dat je normaal zou lopen. Daarnaast zijn de Pokéstops vaak gelinkt aan (verborgen) kunstwerken, monumenten en mooie gebouwen. Dingen die je normaal zo voorbij zou lopen, trekken nu de aandacht als Pokéstop. Kijk om je heen en zoek het onderwerp van de Pokéstop. Zo zie je geheid nieuwe dingen. Het spel is niet offline te spelen, maar wanneer je van te voren de kaart gedownload hebt, bijvoorbeeld in Google Maps, kost dit minder data.

Pokémon GO

App name
 
Games

De wereld van Pokémon komt samen met de onze. Vang Pokémon, train ze en vecht tegen de Pokémon van anderen. Trek er op uit om verschillende wezens te vinden en vang ze allemaal!

Play Store App Store

 3. Plague Inc.

Plaque

Plague Inc. is een spelletje waarbij het einddoel is: de gehele wereldbevolking besmetten met een virus, bacterie of ander organisme. Dat klinkt niet per se als een leuke gedachte als je op vakantie bent in een rustgevend paradijs. Dat neemt niet weg dat het een enorm leuk spel is. Geef het organisme een naam, kies een land waar je wilt beginnen en zie hoe jij de wereld in handen hebt. Door gaandeweg de ziekte aan te passen ben je de wetenschappers voor en probeer je via vliegtuigen en boten het organisme naar andere continenten over te brengen. De bedoeling is dat je dit doet voordat de grenzen worden gesloten en wetenschappers een behandeling hebben ontdekt.

Je ziet de vooruitgang van het spel in een wereldkaart. Naast het feit dat je nog best veel bezig bent met topografie, geeft dit spel je ook nieuwsberichten. In deze nieuwsberichten wordt vaak gelinkt naar actuele zaken die in de wereld gaande zijn. Het is dus niet helemaal een gedachteloos spel, maar het laat wel een grote indruk achter. Per spel, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, ben je ongeveer een half uur bezig. Perfect voor de in de auto naar je bestemming toe of als je tussen het zwemmen door even pauze wilt.

Plague

App name
 
Games

Lukt het jou met zo min mogelijk inspanning de hele wereldbevolking uit te roeien met een enge ziekte?

Play Store App Store

4. Candy Crush

Candy Crush   Candy Crush

Dit is ook een gevalletje van; of je houdt er van, of je haat het. Sommige mensen kunnen zich er uren in verliezen terwijl anderen er niet dood mee gevonden willen worden. Toch behoort Candy Crush in dit rijtje. Met name omdat dit echt een gevalletje 'hersenloos swipen' is en op vakantie is daar helemaal niks mis mee. Daarnaast kan je dit spel ook offline spelen en slaat het spel je voortgang gewoon op wanneer je weer verbonden bent met het internet.

Voor de mensen onder ons die Candy Crush nog niet kennen (ja, die bestaan), het is een spelletje waarbij je minimaal 3 verschillende figuurtjes, in dit geval snoepjes, naast elkaar moet krijgen om ze te laten verdwijnen. Elk level heeft een of meerdere taken die je moet behalen. Wat Candy Crush nou zo verslavend maakt, is het bijna oneindige aantal levels. Het spel is eigenlijk bijna niet uit te spelen. Mocht het je toch lukken, dan zijn er ook nog genoeg variaties op dit spel zoals Candy Crush Soda of Candy Crush Jelly

Candy Crush Saga

App name
 
Games

Speel Candy Crush Saga op je smartphone met deze app die je honderden levels aan zoete speeltijd belooft. Concurreer met je vrienden en word de nummer één van het scorebord. 

Play Store App Store

5. Patience

patience    patience

Er is weinig zo rustgevend als het zonnetje op je bol, briesje langs je gezicht en een goed ouderwets potje Patience. Wel in een nieuw jasje, want spelen op je smartphone kan je in 2018 niet echt ouderwets noemen. De appstores staan vol met variaties op dit geweldige kaartspel. Zo kan je het alleen spelen of met mensen samen. Er zijn zelfs variaties gemaakt waarin het mogelijk is om levels te halen en steeds een stapje verder komen. Keuze genoeg dus.

Mocht je nou wel enorm veel van kaartspelletjes houden, maar is Patience niet helemaal jouw spel? Dan zijn er gelukkig nog honderden andere kaartspellen in de appstores te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Bridge, Hartenjagen, Jokeren en zelfs Poker. Bijna al deze spellen zijn ook offline te spelen. Zo heb je genoeg oefening gehad om tijdens de vakantie al jouw vrienden en familieleden te verslaan met fysieke kaartspelletjes.

Alles over de afschaffing van roamingkosten in Europa

Alles over de afschaffing van roamingkosten in Europa

1 jun 2017 - 2017 markeert een keerpunt voor smartphonegebruikers. Naast de nieuwe Telecomwet staat ons nog een belangrijke mijlpaal te wachten: het afschaffen van de roamingkosten in Europa. Wat betekent dit voor onze beurs? GSMinfo vertelt je over enkele weken kunt verwachten.Wij bij GSMinfo.nl wensen iedereen een heerlijke vakantie toe! Mocht jouw favoriete vakantiegame nou niet in ons rijtje staan, laat het ons weten in de reacties.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden