Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Reddit app-overzicht: de beste applicaties op een rijtje

Apps Reddit app-overzicht: de beste applicaties op een rijtje
Door ,

Reddit is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste sociale platformen voor nieuws en entertainment. Ook zijn er bijzonder veel goede smartphone-applicaties van Reddit te vinden. Wij vertellen je meer over het platform en de beste Reddit-apps.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je nog niet eerder in aanraking bent gekomen met Reddit. In Nederland is het platform, ondanks een speciale Nederlandse pagina, nog niet heel groot te noemen. Je kunt Reddit vergelijken met één grote overzichtspagina van al het nieuws vanuit heel de wereld. Naast nuttige informatie is er natuurlijk meer dan genoeg aandacht voor kattenfilmpjes, leuke plaatjes en andere interessante infotainment die je niet wil missen.

Zo werkt Reddit

Neem je zelf deel aan Reddit, dan word je gezien als een 'redditor'. Om mee te praten over onderwerpen en andere meningen te beoordelen, dien je in het bezit te zijn van een account. Het beoordelen van een reactie gaat aan de hand van een pijltje omhoog en een pijltje omlaag. Hoewel de meest interessante content van de dag op de hoofdpagina staat, heb je ook speciale 'subreddits'. Dit zijn pagina's die zich specificeren op een bepaald onderwerp, zoals smartphones, voetbal, of videogames.

Hoewel de webversie van Reddit prima zijn werk doet, heb je ook de mogelijkheid om het sociale platform via je mobiel te verkennen. Volgens sommige gebruikers is Reddit hier nog beter op, voornamelijk omdat de content een stuk makkelijker te vinden is. Je kunt het vergelijken met de tijdlijn van Facebook, maar dan wel met interessante nieuwtjes en leuke foto's en filmpjes. Wij vertellen je meer over de meest interessante Reddit-applicaties voor jouw smartphone.

Officiële Reddit-app

De officiële app voor Reddit heeft een tijdje op zich laten wachten. Pas in 2016 werd de applicatie officieel gelanceerd. Hoewel er genoeg op aan te merken viel, heeft de applicatie zich in korte tijd weten te ontwikkelen tot een stabiele en vooral fijne applicatie om te gebruiken en te 'redditten'. De interface is schoon, overzichtelijk en je went er bijzonder snel aan. Onderin heb je vijf tabjes: homepagina, subreddits, mogelijkheid om een post te maken, Reddit chat en je eigen inbox. 

reddit reddit

Heb je bijvoorbeeld een reactie op een bericht van jezelf, dan kun je gemakkelijk via het bericht in je inbox doorgestuurd worden naar de opmerking. Ook is er bovenin een handige tab te vinden om content in 'card view' en 'compact view' te bekijken. Daarnaast kun je favoriete subreddits aanmaken. Onder het tabje 'subreddits' vind je deze dan bovenaan terug. Ook is er een nachtmodus én een AMOLED-modus, waardoor je zowel je ogen als je smartphonebatterij rust kunt geven.

Reddit

App name
Communicatie

De officiële app van Reddit zelf. Met deze app kun je gemakkelijk op je smartphone alle subreddits doorbladeren. Subscribe en upvote/downvote alle content en lever je constructieve mening!

Play Store

BaconReader for Reddit

BaconReader is een van de meest populaire Reddit-applicaties die er te vinden zijn. Niet zo gek ook, want de app was er al voordat Reddit met een eigen applicatie kwam. Het beschikt over Material Design, de designstandaard van Google en werkt over het algemeen prima. De applicatie is overzichtelijk en beschikt over vele handige mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om meerdere accounts te koppelen. 

reddit reddit

Ook bij BaconReader heb je de keuze uit diverse thema's. In tegenstelling tot andere Reddit-applicaties heb je bij BaconReader niet de optie om video's of gifjes in te starten wanneer je er langs scrollt. Daarnaast kun je in het menu aan de zijkant je subreddits ordenen. Kies bijvoorbeeld welke subreddits niet op jouw hoofdpagina mogen verschijnen. Wil je geen advertenties tussendoor, dan heb je de mogelijkheid om de betaalde versie aan te schaffen voor 1,99 euro. 

BaconReader for Reddit

App name
Communicatie

BaconReader maakt het mogelijk om internetforum Reddit op jouw manier te lezen. Upvote wat je leuk vind en downvote wat je minder behaagt.

Play Store

Boost for Reddit

Hoewel Boost for Reddit niet zo populair is als de andere Reddit-applicaties die we hier behandelen, is het zeker de moeite waard om Boost for Reddit eens uit te proberen. De gebruikers die erop zitten, lijken namelijk erg in hun nopjes met dit alternatief. Dit komt voornamelijk door het mooie design dat gebaseerd is op Material Design en de veelvoud aan aanpasmogelijkheden die zowel de gratis als betaalde versie je meegeven.

reddit reddit

Zo heb je de keuze uit diverse thema's, kun je het lettertype aanpassen, de grootte van de letters én de kleur. Daarnaast is het mogelijk om per subreddit aanpassingen te maken aan het uiterlijk, kun je in-app media previews bekijken, heb je uitgebreide filtermogelijkheden en is er zelfs een ondersteuning voor widgets. Daarnaast heeft de app een spoiler-support, waardoor je niet ongewenst in aanraking komt met nieuwtjes waar je nog niets van wilt weten, bijvoorbeeld over een serie. Boost for Reddit is gratis, en de advertentievrije versie kost je 2,99 euro.

Boost for reddit

App name
Communicatie

Met Boost for reddit kun je Reddit beleven zoals jij dat zelf wilt. Bekijk alle subreddits en upload je eigen content naar het internetforum.

Play Store

Sync for Reddit

Sync for Reddit is ook een bijzonder fijn alternatief voor de officiële Reddit-applicatie. Sync is vergelijkbaar met Boost for Reddit. Ook hier heb je een hand vol aan mogelijkheden om Sync volledig naar jouw hand te zetten. In het uitschuifbaar menu aan de linkerkant vind je alles terug wat je nodig hebt. Voor de echte diehards is er de optie om aan de hand van gebaren te navigeren tussen de diverse tabjes op Reddit.

reddit reddit

Ook geeft Sync kleurtjes mee aan reacties van gebruikers, zodat je deze makkelijk van elkaar kunt onderscheiden. Sync for Reddit is in principe een gratis applicatie, net als de andere alternatieven hierboven. Voor 2,99 euro ben je in het bezit van de Pro-versie, waardoor je geen last meer hebt van advertenties. 

 

Sync for reddit

App name
Communicatie

Gebruik Reddit op je eigen manier. Met Sync for reddit krijg je toegang tot al het moois dat zich op Reddit bevindt. Subscribe bij je lievelings r/ en open alle content die je wil.

Play Store

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden