Vergelijk 2.435.259 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Waarom de Microsoft Edge smartphone-app een kans verdient

Apps Waarom de Microsoft Edge smartphone-app een kans verdient
Door ,

Lang niet alles was de moeite waard wat Microsoft lanceerde op mobiele platformen, niet in de laatste plaats haar eigen geflopte besturingssysteem. Het bedrijf is echter bezig aan een subtiele terugkeer. De nieuwste versie van Microsoft Edge helpt hieraan mee.

Nu de laatste restjes Windows Mobile bijna de wereld uit zijn, wil Microsoft zich gaan revancheren op de smartphonemarkt. De mobiele versie van Microsoft Edge werkt hieraan mee. De applicatie is sinds enkele maanden te downloaden in de app-winkels, maar startte als instabiele testversie. Inmiddels is de applicatie toegekomen aan versie 4 en kunnen we niet anders stellen dan dat Microsoft een veelbelovende concurrent voor marktleider Google Chrome heeft weten op te zetten.

Microsoft Edge op de smartphone

Het browsen met Edge verloopt bijzonder soepel, vergelijkbaar met de webversie van de applicatie. Websites laden snel, het op en neer swipen verloopt soepel en het beheren van meerdere tabs is simpel gehouden. Heb je bijvoorbeeld meer tabbladen openstaan, swipe dan naar beneden vanuit de adresbalk en je bent razendsnel op de overzichtspagina. Ook vind je hier de mogelijkheid om InPrivate te gebruiken, Microsoft's eigen versie van het incognitoscherm. Met het prullenbak-icoontje sluit je snel en makkelijk alle tabbladen.

microsoft edge microsoft edge

Een andere interessante optie die Edge aanbiedt, is het aanpassen van de inhoud op webpagina's. Hierdoor kun je teksten voor jezelf makkelijker leesbaar maken bijvoorbeeld. Daarnaast is het mogelijk om de desktopversie in te laden, mocht je hier behoefte aan hebben. In het startscherm kun je ook gebruikmaken van een ingebouwde QR-code-scanner en zoeken op het web via spraakopname. 

De mobiele versie van Microsoft Edge is van zichzelf al uitgegroeid tot een volwassen applicatie. Edge wordt echter nog veel interessanter wanneer je op je laptop of PC ook gebruikmaakt van Microsoft's browser met Windows 10 Fall Creators Update of nieuwer. Het doel van de fabrikant is namelijk om een naadloze samenwerking op te zetten tussen computer en smartphone. Ben je eenmaal ingelogd met je eigen account, dan kun je op je toestel verder lezen waar je op je PC was geëindigd en vice versa. Ook synchroniseert Edge je favorieten, leeslijst en nog veel meer.

Ingebouwde adblocker

Hoewel het op dit moment nog niet beschikbaar is in de nieuwste officiële versie in de Play Store, beschikt de bètaversie van Microsoft Edge op Android over een ingebouwde adblocker, namelijk die van Adblock Plus. Deze kun je vinden door op de drie puntjes rechts onderin te tikken en naar 'Instellingen' te gaan. Als het goed is beschikt de officiële variant over de optie om 'Inoudsblokkeringen' aan te tikken, waarna je Adblock Plus kunt aanzetten. Al met al is het zeker de moeite waard om Microsoft Edge op je smartphone een kans te geven.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden