Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Instagram komt met IGTV voor verticale video's

Apps Instagram komt met IGTV voor verticale video's
Door ,

Het razend populaire Instagram lanceert nu IGTV. Gebruikers kunnen via Instagram of de IGTV-app verticale video's van maximaal een uur bekijken. Ook kan verticale content worden geüpload en gedeeld.

Instagram heeft IGTV gelanceerd. Dit videoplatform mikt met verticale content specifiek op smartphonegebruikers. Video's zijn dus te bekijken zonder de smartphone te draaien, net als Instagram-stories. De maximale lengte van een video binnen IGTV is een uur. Het bestaande volgsysteem van Instagram is ook voor IGTV van toepassing. Bij het openen van de IGTV-feature binnen de Instagram-app beginnen video's van contactpersonen automatisch te spelen. Ook lanceert het bedrijf een losse IGTV-app voor zowel iOS als Android.

IGTV

App name
Audio en video

Bekijk langere verticale video's van je favoriete Instagram-makers. IGTV is anders dan de reguliere video-ervaring. Het zijn verticale video's op volledig scherm zonder zwarte balken aan de zijkant, zodat je nooit je telefoon hoeft te draaien. En IGTV-video's zijn niet beperkt tot één minuut zodat je meer van je favoriete inhoud kunt zien.

Play Store

Video's kunnen via de smartphone worden geüpload maar ook via een desktop. Voor reguliere gebruikers is de maximale grootte van een video gelimiteerd tot 15 minuten. Geverifieerde en populaire gebruikers kunnen vanaf de desktop langere video's van maximaal een uur uploaden. Net als YouTube biedt IGTV de mogelijkheid om eenvoudig een kanaal aan te maken. Je hebt daarvoor simpelweg een Instagram-account nodig. IGTV biedt inzicht in statistieken zoals vind-ik-leuks en weergavecijfers.

Instagram

De dochter van Facebook heeft inmiddels de grens van 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers doorbroken. Het platform is onder jongere gebruikers erg populair. Ondanks recent nieuws over privacyschending blijven Facebook-producten zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger razend populair.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden