Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google lanceert Lens-app app

Apps Google lanceert Lens-app app
Door ,

De Google Lens-dienst heeft een eigen app gekregen. De applicatie is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Met Lens leer je eenvoudig en snel meer over onder andere objecten, kunst en tekst in je directe omgeving.

Begin maart werd al duidelijk dat Google Lens naar alle Android-toestellen komt. De dienst werd toen geïntegreerd in Google Foto's en komt nu ook als losse app beschikbaar. Met behulp van de AI-tool komen Android-gebruikers snel meer informatie te weten over objecten, teksten, dieren en meer. Bovendien komt de app beschikbaar in onze taal, waardoor Google Lens nu ook door Nederlandstaligen is te gebruiken.

De wereld om je heen blijft geen geheim met Google Lens. Aan de hand van beeldinformatie vertelt Google je snel meer over planten, kleding, videogames, boodschappen en nog veel meer. Ook streepjescodes van producten kunnen eenvoudig met app worden herkend. Verder kan lens informatie zoals wachtwoorden herkennen en deze razendsnel voor je invullen.

Google Lens-app

Google hoopt door middel van een losse app meer consumenten te bereiken. Ook blijft de techgigant de dienst uitbreiden en verbeteren. Momenteel draait de app nog niet geheel soepel en problemen steken dan ook hier en daar de kop op. Verschillende gebruikers zouden de app al wel kunnen downloaden, maar deze nog niet kunnen gebruiken. Waarschijnlijk lost Google dit probleem snel op. Naast de Lens-app verwachten we op korte termijn ook ondersteuning voor de Nederlandse taal binnen Google Assistant.

(via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden