Vergelijk 2.403.662 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nepal tot Namibië; 9 apps die perfect zijn voor op reis

Apps Nepal tot Namibië; 9 apps die perfect zijn voor op reis
Door ,

De zomervakantie komt er aan en niks is fijner dan onbezorgd op vakantie of op reis te gaan. Dit gaat een stuk beter wanneer je goed voorbereid weggaat. Wij hebben hieronder een aantal apps op een rijtje gezet die altijd handig zijn wanneer je op reis gaat.

Vakantie, eindelijk! Iets waar iedereen naar uitkijkt. Of je nu lekker naar de zon gaat om met je billen bloot, melk uit een kokosnoot te drinken. Eindelijk die berg in Peru van je bucketlist af gaat strepen, of op ijsberensafari gaat op de Noordpool. Je maakt je het liefst zo min mogelijk zorgen. Het assortiment aan reis apps is ook gigantisch en blijft met de minuut groeien waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen persoonlijke voorkeuren, maar deze negen apps behoren zeker tot onze favorieten!

Maps.me

Maps.me is ideaal als je in een onbekende omgeving bent. De app heeft meerdere functies. Het is mogelijk om kaarten van tevoren te downloaden en vervolgens offline navigeren. Ook kan je gemakkelijk zien wat er allemaal om je heen te vinden is, of specifiek zoeken naar waar bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde pinautomaat of supermarkt zich bevindt.

Daarnaast is de app ook ideaal om locaties te 'pinnen'. Stel je voor je bent in drukke stad aan het rondlopen en je komt een leuk winkeltje of schattig restaurantje voor later tegen. Dan kan je deze locatie opslaan in de app. Hierdoor hoef je later niet meer flink te zoeken naar die ene verstopte straat die enorm lijkt op alle andere verstopte straatjes. 

Maps.me    Maps.me

Hoe werkt Maps.me?

In Maps.me kan je kaarten gemakkelijk downloaden door op de kaart in te zoomen naar de plek die jij later offline wilt bekijken. Wanneer je verbinding hebt met internet zal de kaart downloaden. Onder het knopje 'zoeken' vindt je verschillende zoekcategorieën. Je kan natuurlijk ook gewoon navigeren naar een adres of specifieke plaatsten toevoegen. 

GGD reist mee 

Dit is de officiële app van de GGD. In deze app staan veel handige weetjes en informatie bronnen voor alle plekken in de wereld. Door van tevoren de landen te selecteren waar jij naar toe wilt kan je precies zien welke dingen jij nodig gaat gehebben. Ook staan hier adviezen over welke vaccinaties worden aangeraden of welke medicatie handig is om mee te nemen. Alle belangrijke zaken in een overzichtelijke app. 

Ook is in deze app te vinden welke medicatie 

ggd    ggd

Hoe werkt GGD reist mee?

Je kan naar een land zoeken in de zoekbalk of door op de wereldkaart te kiezen. Vervolgens komt er een volledige lijst met belangrijke informatie over dat specifieke land. Informatie die belangrijk is voor jouw reis kan je aanvinken. Hierdoor is deze informatie makkelijk in één lijst te vinden en is deze later, wanneer je niet verbonden bent met het internet, nog offline terug vinden. 

TripAdvisor

Je komt aan op jouw bestemming. En nu? Waar moet je heen? Wat moet je doen? Waar is het leuk? Gelukkig zijn duizenden andere vakantiegangers jou al voor gegaan en staan reviews van onder andere: hotels, restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden. Daarbij is het ook mogelijk om via TripAdvisor vluchten of hotels te boeken of een tafeltje in een restaurant te reserveren. Mocht je nou helemaal fan zijn van dat ene leuke hotelletje of andere graag wilt meegeven dat die ene pizzeria echt niet goed was. Laat zelf ook een review achter en help vakantiegangers na jou het beste uit hun trip te halen.

Trip Advisor    Trip Advisor

Hoe werkt TripAdvisor?

Selecteer de stad waar die jij naar toe gaat. Je kunt dan in het algemeen kijken wat er allemaal in de buurt is of specifieker kijken naar bijvoorbeeld restaurants. Vervolgens kan je op zoek naar een leuk restaurant met geweldige recenties. Ook kan je onderscheid maken tussen verschillende prijsklasses. Zo kan je altijd een leuk plekje vinden met goede reviews binnen jouw budget.

TripAdvisor

App name
 
Reizen

Boek je volgende hotel, vlucht, restaurant of activiteit met de TripAdvisor app. Sla steden en bestemmingen offline op en spaar je databundel in het buitenland.

Play Store App Store

Polarsteps

Vind je het het leuk om later terug te kijken waar je allemaal al geweest bent? Met deze app kan je door gebruik van gps jouw hele route bijhouden, ook offline. Je kunt in deze route allemaal foto's en verhalen toevoegen. Leuk voor het thuisfront, want die kunnen, jouw gehele reis op de voet volgen. Het is zelfs mogelijk om aan het einde van je reis een foto album te laten afdrukken met al jouw steps, foto's en verhalen. Geen 'ja, dat album maak ik nog wel een keertje' gezeur wanneer je weer terug bent,

Deel jouw reis via Facebook, WhatsApp, Instagram of een andere vorm van social media. Via die link kunnen mensen jouw step of reis bekijken. Het is wel afhankelijk wat jij bij de privacy instellingen hebt ingesteld. Mag iedereen jouw reis bekijken of alleen de mensen die jou volgen? Wanneer iemand jou in de app volgt, krijgt deze automatisch een melding wanneer jij weer een nieuwe step hebt aangemaakt. Zelfs wanneer je die step niet op social media hebt geplaatst. 

Polarsteps   polarsteps         ​

Hoe werkt Polarsteps?

Je kunt in Polarsteps verschillende reizen bijhouden. Geef jouw reis een naam en vul een startdatum in. Vervolgens kun je kiezen hoe precies jij wilt dat de gps jouw tocht bijhoudt. Dit alles is later nog aan te passen. Wanneer je een reis hebt aangemaakt en ook daadwerkelijk begint kun je 'steps' toevoegen. De step pakt automatisch jouw huidige locatie, maar je kunt deze ook handmatig aanpassen als je bijvoorbeeld met terugwerkende kracht de route wilt vastleggen. In je step kan je foto's van die plek of regio linken aan de locatie. Ook kan je er direct vertellen wat je gedaan hebt zodat iedereen die thuis zit kan meegenieten van jouw mooie momenten. Daarbij is het ook enorm leuk om wanneer je alweer even thuis bent, het allemaal terug te lezen. 

Polarsteps

App name
 
Reizen

Polarsteps volgt automatisch je route en de plaatsen die je hebt bezocht tijdens je reis. Neem je telefoon gewoon mee in je zak en de app creëert automatisch je eigen prachtige reisverslag.

Play Store App Store

Splitwise

Ik heb gisteren de taxi betaald, betaal jij nu de boodschappen? Dan krijg je nog een euro van me terug. Een o, zo herkenbare situatie als je met mensen op vakantie bent. Gelukkig heeft Splitwise daar een handige oplossing voor. Een makkelijk overzicht van wie wat betaald heeft. Hierdoor hoef je pas aan het einde van je trip te kijken naar hoeveel jullie elkaar verschuldigd zijn. Een leuke bijkomstigheid hiervan is dat je globaal kan zien hoeveel jullie nu samen hebben uitgegeven op je trip, al worden we daar niet altijd even vrolijk van.

splitwise   splitwise

Hoe werkt splitwise?

Maak als eerste een groep aan en voeg hier leden aan toe. Dit kan gemakkelijk door een link via WhatsApp of mail. Wanneer jullie allemaal in de groep zitten kan iedereen betalingen toevoegen. Dit doe je door op het oranje plusknopje te drukken. Hier kan je invullen waarvoor het is en wie het betaald heeft. Ook kan je hier aangeven of het gaat om iets wat eerlijk verdeelt moet worden of dat het bedrag voor een specifiek persoon was. Boven in het overzichtsscherm kan je zien of je nog geld krijgt of dat jij andere nog moet betalen. 

Tussendoor is het ook mogelijk om de stant weer op nul te zetten wanneer je jouw schuld hebt betaald of juist het geld al hebt teruggekregen. Door op de knop 'schuld verheffen' te drukken, zet je de stand weer op nul. De bedragen daarvoor blijven wel in de app staan alleen nu als afbetaald. Zo kan je zelfs na het terugbetalen nog zien hoeveel jullie samen hebben gespendeerd.

Uber

Wat een uitvinding is dit. Binnen een paar tellen een taxi geregeld die vaak nog een stuk goedkoper is dan een reguliere taxi. De route en prijs zijn van te voren duidelijk waardoor je niet opgelicht kan worden. Daarbij wordt elke chauffeur beoordeeld door de gebruikers van Uber. Hierdoor ben je bij Uber ook al een stuk veiliger voor bijvoorbeeld taxi chauffeurs die met je baggage sjoemelen. Wel of niet genoeg geld op zak hebben is ook een probleem die tot het verleden behoort. Wanneer je in de app jouw creditcard gegevens hebt ingevuld, worden jouw ritten gewoon van jouw creditcard afgeschreven.

uber   uber

Hoe werkt Uber 

Kies de locatie waar je opgehaald wilt worden. Dit kan je huidige locatie zijn of een aangepaste locatie. Vul daarna de plek in waar je naar toegebracht wilt worden door een plek op de kaart te kiezen of een adres in te vullen. Vervolgens gaat Uber opzoek naar de dichtsbijzijnde chauffeur. Soms heb je verschillende opties met verschillende prijsklasses en kun je kiezen tussen scooters, gewone auto's of grote auto's. Bij elke optie staat al een geschatten minimale- en maximale prijs. Zo kom je later niet voor verassingen te staan. Wanneer je jouw keuze gemaakt hebt kan je op de kaart zien waar de chauffeur momenteel is, hoelang het nog duurt en wat het kenteken van de auto is.

Uber

App name
 
Reizen

Uber: jouw privéchauffeur om van A naar B te komen. Bestel een auto op locatie en je wordt naar je bestemming gereden. Gemakkelijk betalen en daar gaan waar jij moet zijn. 

Play Store App Store

Google Translate

Onbekende landen gaan vaak gepaard met onbekende talen. Het simpelweg lezen van een menu kaart kan al een uitdaging zijn in een vreemde taal. Met Google Translate kan je op verschillende manieren onbekende talen laten vertalen: Door middel van typen, spreken, schrijven en door middel van foto's van een tekst te maken. Ideaal dus voor die verwarrende menu kaarten.

Google translate    google translate

Hoe werkt Google Translate?

Gelukkig is Google Translate lang niet zo ingewikkeld als vreemde taal. Wanneer je de app opstart staat deze automatisch op Nederlands naar Engelse vertaling. Wanneer je op één van deze twee klikt, krijg je een enorme lijst met downloadbare talen. Hetzelfde is mogelijk bij de optie spreken en vertalen door middel van foto's. 

In minder ontwikkelde landen is de spreek-optie erg handig. Doordat mensen de smartphones daar nog niet goed kennen, begrijpen ze vaak niet wat je bedoelt wanneer je ze de telefoon aangeeft om iets te typen. Wanneer je de spraakfunctie gebruikt kan je de vertaling afspelen. Zo kan je gemakkelijk uitleggen hoe iets werkt en wat jouw vraag is. Jouw gesprekspartner hoeft dan alleen maar terug te praten en Google vertaalt het voor je. 

Google Translate

App name
 
Reizen

Doorbreek taalbarrières met Google Translate.

Play Store App Store

Currency

Als je op reis gaat buiten de EU dan is een valuta-app een must have. Er zijn er echter duizenden van en ook hier in heeft iedereen zijn eigen favoriet. Onze keuze gaat toch uit naar Currency omdat je hier in een handomdraai verschillende wisselkoersen van verschillende valuta zien. Daarnaast kan je in grafieken de huidige en afgelopen wisselkoersen bekijken. 

Currentcy     Currentcy

Hoe werkt Currency?

Kies één of verschillende valuta als je favoriet om in één snel overzicht met elkaar te vergelijken. De app werkt zelfs wanneer je geen internet hebt. De wisselkoers is dan niet volledig up-to-date, maar zal weer bijgewerkt worden de eerst volgende keer je verbinding maakt met internet. Wissel gemakkelijk tussen de verschillende valuta door te klikken op het dubbele pijltje bovenin. 

Rode kruis EHBO-app

Waar je ook ter wereld heen gaat, een ongeluk zit een een klein hoekje en gebeurt vaak op de momenten dat het helemaal niet uitkomt. Op reis zit je hier natuurlijk al helemaal niet op te wachten. Dikke kans dat je in een, voor jou, onbekend gebied bent en weinig hulp tot je beschikking hebt. Met de EHBO-app van het Rode Kruis heb je alle EHBO-instructies op zak. Van bloeding tot vergiftigingen. De app heeft ook een spraak functie in geval van nood. Hopelijk is dit een applicatie die je tijdens het reizen niet hoeft te gebruiken, maar wanneer het wel nodig is ben je er enorm gelukkig mee.

rode kruis   rode kruis

Hoe werkt het Rode Kruis?

Wanneer er een ongeluk gebeurt wil je niet veel onnodige handelingen uitvoeren. Gelukkig is de app van het Rode Kruis enorm overzichtelijk. Er staan verschillende soorten ongevallen in. Klik op de situatie die van toepassing is. Vervolgens komt er een duidelijke sproken uitleg over welke stappen je moet volgen en hoe je deze stappen goed uitvoert. 

EHBO - Rode Kruis

App name
 
Productiviteit

De EHBO app van het Rode Kruis. Deze app helpt je in geval van nood door je te vertellen hoe je eerste hulp kunt verlenen. Ook geeft de app een handig overzicht van alle AED's in de omgeving.

Play Store App Store

Extra Tips

Gelukkig kunnen we sinds een tijdje gebruik maken van onze eigen Nederlandse bundel binnen Europa. Toch is het ideaal om voordat je aan jouw trip begint alvast een aantal dingentjes klaar te hebben staan voor momenten dat we geen internet hebben, zoals buiten Europa, in het vliegtuig of wanneer je simpelweg niet zo'n grote bundel hebt. Download voordat je gaat een aantal spelletjes zodat je je niet hoeft te vervelen tijdens je reis. Ook series, films, (luister)boeken en muziek zijn tegenwoordig van te voren te downloaden via apps als Netflix en Spotify. 

Netflix

App name
 
Audio en video

Als je een abonnement op Netflix hebt, geeft deze app je de mogelijkheid om op je telefoon of tablet de nieuwste films en series te kijken die je normaal ook op je TV zou kunnen zien. 

Play Store App Store

Spotify

App name
 
Audio en video

Met Spotify kun je overal waar je bent maar je favoriete muziek luisteren op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit de gratis dienst of een abonnement. 

Play Store App Store

Het is ook altijd slim om voor een vlucht even de officiële douane-app door te lezen. Hierin vindt je alle belangrijke informatie betreft import- en exporteisen. Hoeveel geld, goud, geiten mag je mee terug nemen? Geldt voor een appel de zelfde regels als voor een durianvrucht? Het is allemaal eenvoudig op te zoeken. Zorg daarnaast ook voor een (online) kopie van al je belangrijke papieren. Deze zijn op jouw telefoon makkelijk achter een vergrendeling te bewaren. Heeft jouw telefoon deze optie niet standaard, dan zijn hier ook (gratis) apps voor te downloaden.

Welke apps kan jij echt niet missen als je op vakantie gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden